Ορισμένοι θα τον αποκαλέσουν… παιδάκι του κινηματογράφου, κάποιοι άλλοι «μοντελοπνίxτη», ενώ για πολλούς είναι ένα αστέρι της 7ης τέχνης. Όμως αν κοιτάξεις καλά ο Leonardo DiCaprio είναι ο ηθοποιός που έδωσε (και πάλι) ζωή στο παλιό Hollywood…

Ναι, το ξεκίνημά του δεν ήταν το καλύτερο (ποιοτικά τουλάχιστον), καθώς τον είδαμε σε ταινίες όπως «Romeo & Juliet» και «Τιτανικός». Είχε όλες τις βάσεις για να γίνει το επόμενο teen icon, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι είχε πολύ περισσότερο ταλέντο από όσο πιστεύαμε. 

Παρά το baby face του έδειξε ότι μπορεί να «τσαλακώσει» την εικόνα του, να ρισκάρει, να «γεννήσει» μόδες και στυλ, να δείξει σε όλους πόσο μεγάλος ηθοποιός είναι. Και με ένα… σερί από μοναδικές ερμηνείες σε ταινίες όπως «The Aviator», «Ματωμένο Διαμάντι», «Inception» και «Django» κατάφερε να μετατραπεί στον star που όλοι θέλουν να έχουν δίπλα τους.

Κάτι όμως που δυσκολεύεται να καταλάβει η επιτροπή των βραβείων Oscar, που παρά τις επιτυχίες του, συνεχίζουν να τον σνομπάρουν. 

Το αποτέλεσμα; Όχι, ο DiCaprio δεν είπε κάτι εναντίον τους. Απλά έδειξε πέρσι ότι μπορεί ακόμα και με την απουσία του να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Γιατί την ώρα που κάποιοι έδιναν χρυσά αγαλματάκια, εκείνος δεν είχε κανένα πρόβλημα να κάνει τις βουτιές του από το κότερό του. Και αυτό τον κάνει μεγάλο star στο Hollywood.