Τα εξαιρετικά χαλαρωτικά ποτά που αποκαλούνται Legal (νόμιμα), είναι αναψυκτικά με γεύση κεράσι, λεμόνι ή ρόδι, περιέχουν 10 mg εκχύλισμα μαριχουάνας και κοστίζουν 10$ περίπου. Η νόμιμη διάθεση αυτών των αναψυκτικών είναι μέσα στο πλαίσιο της συνεχώς διευρυνόμενης νόμιμης κυκλοφορίας, στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, για διάφορα προϊόντα που περιέχουν ελαφρές ναρκωτικές ουσίες. 

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την νομιμοποίηση της κάνναβης -για ψυχαγωγική χρήση-  στη δυτική ακτή, οι “Washingtonians” μπορούν τώρα να…κάνουν κεφάλι με ένα μπουκάλι αναψυκτικό. Έχουν διατεθεί στο εμπόριο ως μια ήπια εναλλακτική λύση αντί για το κάπνισμα και θα μπορούσε να είναι ελκυστική επιλογή για εκείνους που εξακολουθούν να είναι δύσπιστοι σχετικά με την χρήση της κάνναβης.

“Είναι πολύ πιο εύκολο να τα προσφέρεις, σε αντίθεση με το να πεις “Γεια σου μαμά, γεια σου μπαμπά, θέλετε ένα μπάφο;” , δήλωσε ο Adam Stites, ο ιδρυτής της Mirth Provisions. Σουρεαλιστικοί διάλογοι, βεβαίως, ιδιαίτερα για τα δεδομένα της ελληνικής οικογένειας…

Το Ginger Lemon, αρωματισμένο με κάνναβη ποτό, παρουσιάζεται με το σλόγκαν: “Couch, meet butt”. Υπόσχεται ότι το ποτό είναι “τόσο χαλαρωτικό που μπορεί ο εαυτός ( ή ο butt σας) να γίνει ένα με τα έπιπλά σας”.

Το επόμενο προϊόν που ετοιμάζουν είναι το Cold Brew (παγωμένος καφές) υποσχόμενοι ότι όταν τελειώνει το πρωινό θα έχετε ένα mild high κεφάλι. Προς το παρόν, τα ανθρακούχα ποτά θα πωλούνται μόνο σε πιστοποιημένα, για να παρέχουν προϊόντα κάνναβης, ιατρεία της Ουάσιγκτον. Ελπίζουν, όμως, ότι κάποια στιγμή  θα μπορούν να είναι διαθέσιμα στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Η ψυχαγωγική χρήση της κάνναβης έγινε νόμιμη στην πολιτεία της Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, καθιστώντας την τη δεύτερη πολιτεία που την νομιμοποίησε μετά το Colorado, όπου οι πωλήσεις ξεκίνησαν τον Ιανουάριο.

Θα έχει, πάντως, ενδιαφέρον να  δούμε πως θα αντιδράσουν οι ψηφοφόροι στην Αλάσκα, στο Όρεγκον και στην γειτονική πολιτεία της Ουάσινγκτον, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την  άποψή τους για παρόμοια θέματα στο δημοψήφισμα του Νοεμβρίου.