Είναι γνωστή η τάση που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο και έφτασε στο σημείο να πάρει μέχρι και διαστάσεις…επιδημίας, αφού όλοι-μα όλοι-από τον πιο άγνωστο μέχρι τον πιο γνωστό καλλιτέχνη, αλλά και από το χώρο της πολιτικής, έσπευσαν να δηλώσουν δυναμικά το παρόν συμμετέχοντας στο λεγόμενο “Ice Bucket Challenge”.

Λαμβάνει χώρα λένε, για “φιλανθρωπικό σκοπό”, ασχέτως αν τα χρήματα που ελπίζουν να εξασφαλιστούν από την εν λόγω…μανία, θα μπορούσαν κάλλιστα να συγκεντρωθούν, αν ο κάθε ένας από όοολους αυτούς τους συμμετέχοντες, είχε τη διάθεση να “βάλει το χέρι στην τσέπη” χωρίς τυμπανοκρουσίες και όλα τα συναφή.

Μέσα σε όλον αυτό τον καταιγισμό του “μπουγελώματος” χάριν εντυπωσιασμού, σε μια άλλη γωνιά της γης, στη Λωρίδα της Γάζας, όπου οι σειρήνες του πολέμου ηχούν ασταμάτητα και χάνουν τη ζωή τους αθώοι άνθρωποι ακόμη και παιδιά, οι πληγέντες Παλαιστίνιοι επινόησαν μια ιδέα για να μεταφέρουν σε όλον τον κόσμο το δικό τους μήνυμα.

Εκεί, το νερό είναι δυσεύρετο και οι άνθρωποι παλεύουν για τα αυτονόητα αγνοώντας αν την επόμενη ημέρα θα εξακολουθούν να αναπνέουν και να βρίσκονται εν ζωή.

Προσαρμοσμένοι, λοιπόν, στην προαναφερθείσα τάση ετοίμασαν ένα βίντεο, στο οποίο ρίχνουν πάνω τους πέτρες από τα χαλάσματα, χώμα, όπως εκείνο στο οποίο θάβουν τους νεκρούς τους και κόκκινη μπογιά για να συμβολίσουν το αίμα που χύνεται καθημερινά στην Παλαιστίνη.

Μέσα από το βίντεο προσπαθούν να καταστήσουν σαφές ότι δεν ζητούν δωρεές αλλά προκαλούν όποιον αντιλαμβάνεται το δράμα τους, να μεταδώσει το μήνυμα και να φερθεί ανάλογα.

Δηλαδή ανθρώπινα. Δηλαδή επί της ουσίας. Δηλαδή καλά τα…μπουγελώματα, αλλά ας δούμε και πέρα από αυτά, αφού…στεγνώσουμε.

Αυτά τα ολίγα.

Και τα συμπεράσματα, όπως πάντοτε, δικά σας…

Παρακολουθήστε στο ακόλουθο βίντεο, την Παλαιστινιακή εκδοχή του “Ice Bucket Challenge”: