Η εκπομπή «Καλοκαίρι παντού» έγινε για θερινούς λόγους, για να πάρουν τα ρεπό τους και οι βαρυχειμωνίτες! Παρουσιάστρια; Η Κατερίνα Καινούργιου! Άτομο συμπαθές γενικά, διότι είχε να αντιμετωπίσει τόνους ξινίλας σε προηγούμενες χρονιές της επαγγελματικής της δραστηριότητας, ενώ σε όλα τα άκομψα συχνά πειράγματα των συνεργατών της στο «Δέστε τους» αντιδρούσε με χαμόγελο και ντροπαλότητα που μας την έκαναν οικεία. Αν προσθέσουμε σ’ αυτά δε και μια αναίτια επίθεση του Μπογδάνου προς το πρόσωπο της, έως και δικό μας άνθρωπο το κάναμε το Κατερινάκι.

Νέα, ωραία, καλομεγαλωμένη, με τις τρέσες της, με τα κατάλευκα της δόντια σε απόχρωση Πακιστανικής καταγωγής, κορμάρα, πάντα καλοντυμένη, ήταν ότι πρέπει, σύμφωνα με τους ιθύνοντες του ALPHA, για να επωμιστεί μια εκπομπή καλοκαιρινής θεματολογίας. Η καλοκαιρινή θεματολογία τώρα θα έπρεπε να αφορά στην ελαφρότητα μάλλον των ρεπορτάζ, αλλά δυστυχώς, τους βγήκε στην φαιδρότητα, την ανουσιότητα και την καμένη ντεκαπάζ!

Μαζί με την Κατερίνα Καινούργιου, εκτίθενται δυο δημοσιογραφίνες που και αν ακόμη έχουν χιούμορ, εξαφανίζεται! Ο δε, μαύρο Παύλος Σταματόπουλος, που κοτζάμ άντρας και έμπειρος δημοσιογράφος κάθεται καθημερινά να αναλύσει το ποια ελληνίδα ή ξένη σταρ έχει κυτταρίτιδα, ποια κάνει καλή χαλάουα και ποια κατέφυγε στις αρετές της φωτόλυσης, ποια έχει μεγάλο ποπό και ποια μικρό, αλλά και να παραβγεί στους ύμνους και τα καιόμενα λιβάνια για τα πρόσωπα του σταθμού που εργάζεται, αλλά και κυρίες της μόδας της σόου μπιζ.

Παρακολουθούσα πρόσφατα, για τα επτά ολόκληρα λεπτά που άντεξα, ένα αφιέρωμα μετά κριτικής στα μπικίνι της Μενεγάκη, που από όσα έχουμε δει τόσα χρόνια φτάνουν να γεμίσουν αποκλειστικά για ένα έτος, τουλάχιστον, όχι μια, αλλά δέκα εκπομπές και να ‘χουν και περίσσευμα. Περισυλλογή και προβληματισμός πλανιόταν πάνω από το πλατό των βασανισμένων παρουσιαστών: άραγε πάνε πιο πολύ τα πουά μπικίνι στην αυτοκράτειρα Ελένη ή τα μονόχρωμα; Συζητάμε για βασανισμό, όχι αστεία, για να αποφασίσουν! Δηλαδή κάλλιο που να πέρναγαν το μαρτύριο του Ταντάλου, αλλά και του Σίσυφου και του Ιξίονα μαζί, παρά αυτό το πράγμα, να αξιολογείς την τελειότητα! Εννοείται πως τελικά αποφάσισαν πως όλα της πάνε της Ελένης Μενεγάκη, διότι είναι υπέρτατη, ανεπανάληπτη, θεϊκή και βάλε πιο πάνω. Γενικώς για την Μενεγάκη όποτε μιλούν και εννοείται για Σπυρόπουλου, μόνο σπασμοί θρησκευτικής καταληψίας δεν καταλαμβάνουν τα κορμιά τους! Παραληρούν!

Η δε Μενεγάκη είναι για τον λαό του ALPHA, ότι ήταν ο Αραφάτ για την PLO! Μια ηγέτιδα της πετυχημένης βαφής του ξανθού που γράφει καλά κάτω από τους προβολείς, μια εθνάρχισσα  του περιούσιου λαού των παρουσιαστών, μια πρωτεργάτης του κινήματος του μίνι και της παράλιας έκθεσης! Με τα μονόχρωμα μπικίνι πέρασε μια ώρα. Η καλοκαιρινή θεματολογία -κατά κάποιον τρόπο- μετά είχε ανάλυση της κυτταρίτιδας της Ανδριάνα Λίμα. Έχει; Δεν έχει; Όχι, έχει και εκτεταμένη! Η καλλονή τώρα που έχει κάνει τεράστια περιουσία και ζει ζωάρα, είχε γραμμένες τόσο τις σχολιάστριες, όσο και εμάς τους υπόλοιπους στην κυτταρίτιδα της και σκασιλάρα της, εννοείται. Όπως και των τηλεθεατών.

Μέσα σε όλο αυτό το ακατάσχετο και τσιριχτό παραλήρημα των οπισθίων, όπου ενήλικες άνθρωποι κάθονται και ασχολούνται με μη θέματα και που χαρίζουν για εμφανίσεις «Χρυσά Βατραχοπέδιλα» -εύρημα απονομής τάχα βραβείων εμφάνισης που έκανε πρώτος ο Μουτσινάς, υποστηρίζοντας το όμως, με το μοναδικής κοπής χιούμορ και την δαιμόνια περσόνα του- μετά ρίχνουν κάτι χορούς, δίχως να σηκωθούν απ’ τις καρέκλες τους και πάνε και έρχονται από διαφημίσεις.

Οι χοροί που ρίχνουν αφορούν φυσικά σε ακούσματα πρέτα πορτέ της βλαχοπόπ μουσικής, απ’ αυτά που βαρβάρισαν δίχως έλεος στα αφτιά μας για δεκαετίες και που δεν έχουν τίποτα αφεντικό αλλά και ανεκτό. Κάποια άλλη στιγμή και φευγαλέα, έβλεπα έκθαμβη, την Κατερίνα Καινούργιου να διαβάζει είδηση απ’ το κινητό και αυτήν λάθος! Ο άλλος ογκόλιθος της τηλεόρασης η Φαίη Σκορδά, έλεγε η νεότερη παρουσιάστρια Κατερίνα, θα διαγωνιστεί στο Dancing With the Stars και «μπράβο της που αν και τόσο μεγάλη σταρ, θα μπει σε διαδικασία ψηφοφορίας και διαγωνισμού». Μετά και πάντα κοιτώντας το κινητό, μας είπε, πως, α, όχι, μια φορά θα διαγωνιστεί η ογκόλιθος Φαίη αλλά επειδή είναι τελειομανής θα τα δώσει όλα! Και μετά κάθισε η Καινούργιου ως άλλος σύμβουλος προγράμματος του ΑΝΤ1 όμως, μαζί με τις δυο δημοσιογράφους -μανουάλια, αριστερά και δεξιά της- και λέγανε αν θα κάνει και αυτή σόου, όπως ο Λιάγκας και γιατί όχι το Dancing, αλλά μπα αφού αυτό έχει την πολύ επιτυχημένη Νομικού και η Σκορδά κάνει πρωινό και έχει και δυο παιδιά και άλλο ο Λιάγκας. Το κινητό δε πάντα η Καινούργιου φυλαχτό το ‘χε στο χέρι της. Και αδιάβαστη, όλο λάθη για το θέμα (αυτό τέλος πάντων που έλεγε!) και με το κινητό που είναι αγένεια στο χέρι. Μετά αρχίσανε όλες μαζί -παρουσιάστρια και μανουάλια- ένα χορό, γιατί θα πηγαίνανε σε διαφημίσεις και φαίνεται στον ALPHA το γλεντάνε όποτε τους συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το κινητό ως φυσική προέκταση του χεριού της Καινούργιου, παίζει πρωταγωνιστικό ρολό στην θερινής ραστώνης εκπομπή. Άλλη φορά, καταστρατηγώντας κάθε λογική προετοιμασίας, εργατοωρών για τον προγραμματισμό μια εκπομπής που βγαίνει από επαγγελματίες στον αέρα, τηλεφωνούσε η Καινούργιου στο στέλεχος του καναλιού Τζόνη Καλημέρη για να τον ρωτήσει αν ο Σεφερλής θα είναι στον ALPHA ή ισχύει αυτό που διάβαζε πως όχι. Πως αυτά τα τηλεφωνά γίνονται πριν την εκπομπή και είσαι προετοιμασμένος για να μπει στα σπίτια του τηλεθεατή, δεν πέρασε από κανενός επαγγελματία το κεφάλι! Φυσικά θα βαφτίσουν ως αυθορμητισμό, αυτό που είναι απλώς προχειρότητα! Και το ξέρουμε!

Και κάπως έτσι, με επίπεδο κυτταρίτιδας, καταμέτρησης μπικίνι και ανάγνωσης κινητού, μια εκπομπή εγκολπώνεται τις απόψεις του ALPHA για την σύγχρονη θερινή ψυχαγωγία, θυμίζοντας καμία εικοσαετία πίσω τον Κωστέτσο να κάνει τα ρεπό της Μενεγάκη (πάντα). Ας ευχηθούμε, από χειμώνα η υπερμοντέρνα τηλεόραση της Κάντζας να αναβιώσει την Σύγχρονη Εύα, με θεματικά αφιερώματα στις μπουρνουζοπετσέτες της Μενεγάκη και στις πιάστρες των μαλλιών της…   

Σ.σ: Στην εν λόγω εκπομπή δουλεύουν αξιόλογοι δημοσιογράφοι και άνθρωποι της τηλεόρασης. Θα παραμείνουν τέτοιοι! Όμως, για αυτό είχαμε ίσως και μεγαλύτερες αξιώσεις και όχι ένα προϊόν που ξεκινάς να το χαζέψεις και σε χαζεύει πρώτο!