Την Αντίπαρο την ανακάλυψα πέρσι. Το είχα παλιό απωθημένο να κάνω τάμα στο νησί που γυρίστηκε η Μανταλένα αλλά παρ’ όλα αυτά είπα να μην πάω με ξανθιά περούκα.

Μια χαψιά νησάκι είναι η Αντίπαρος, λίγα λεπτά με το καραβάκι απέναντι από την Πάρο. Αυτά τα λίγα λεπτά όμως αρκούν να κάνουν τη διαφορά. Να σου προσφέρουν την επιλογή ανάμεσα στην τύπου χίπι απομάκρυνση από τα πάντα και τον εναλλακτικό κοσμοπολιτισμό.

Με τις παραλίες της απελευθερωτικά πρωτόγονες, τους ντόπιους φιλόξενους, το ηλιοβασίλεμα μαγικό. Και όλα ένα τσιγάρο δρόμος από όπου και αν βρίσκεσαι. Και τον κεντρικό δρόμο που καταλήγει στην πάντα γεμάτη από κόσμο πλατεία, γεμάτο από όλες τις φυλές που μπορείς να φανταστείς στα μπαρ.

Με ένα από αυτά να ξεχωρίζει. Για τη χαλαρή του ατμόσφαιρα, την εκλεκτική αλλά όχι σοβαροφανή μουσική. Μπορεί να ακούσεις από το τελευταίο πιο ψαγμένο κομμάτι, μέχρι ιταλική trash disco αν το party το απαιτεί. 

Γιατί το “The Smile Company”, είναι από μόνο του ένα πάρτι. Σχεδόν κάθε βραδιά, ένας guest dj, μια διαφορετική ιδέα.Δημιουργημένο από τον Dj WhoAmI, που πέρσι πήρε το ρίσκο να κάνει τη διαφορά στη νυχτερινή ζωή του νησιού, ακριβώς στο κέντρο της πλατείας. Σε ένα μαγαζί που χωρίς να είναι gay, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βάλει το rainbow flag αυτοκόλλητο στην πόρτα του. Αυτό που δηλώνει «είμαστε gay friendly”.

To πρώτο μαγαζί που τόλμησε κάτι τέτοιο στην Αντίπαρο κι αυτή δεν είναι η μοναδική του πρωτοτυπία. Μια θεϊκή μαύρη ντισκομπάλα στην oροφή και όχι νησιάτικο φολκλόρ διακόσμηση σου δίνει το πρώτο μήνυμα της μίξης. Ανάμεσα στους πιο «μαύρους» και «ρέγκε» ρυθμούς που προτιμά ο Γιώργος (δηλαδή ο WhoAmI) και την ξαφνική ανατροπή της βραδιάς και του μαγαζιού σε disco πίστα.

Τα εξωφρενικά κοκτέιλ της Ματίνας, της γυναίκας του Γιώργου που μπορείς να τα απολαύσεις σε ένα από τα συλλεκτικά, φτιαγμένα ειδικά για το μαγαζί, ποτήρια που απεικονίζουν τον Ρας. Who is Ρας;

Κάτι σαν ένας άγιος δαίμονας προστάτης του μαγαζιού και logo που απεικονίζεται σαν νεκροκεφαλή με αφάνα. Δεν τα θυμάμαι καλά γιατί όταν μου τα έλεγε ο Γιώργος είχα πιει τρεις βότκες  και μπορεί να γράφω και αρκούδες. Αλλά ο Ρας όπως γράφεται στα αγγλικά είναι μια μυθολογική οντότητα που πατάει και στα αραμαϊκά αλλά και στην Τζαμάικα εφ’ όσον από εκεί προέκυψε το Rastafarian.

Kαι στην Ελλάδα όμως αφού έκανε μια περαντζάδα από την Αντίπαρο στην οποία υποτίθεται ότι κατοικούσε ο Κύκλωπας και κάπως μπουρδουκλώθηκε με τον Οδυσσέα. Γενικά η Αντίπαρος είναι το νησί του ζαλισμένου από ευδαιμονία μπουρδουκλώματος και το “Τhe Smile Company” ακόμα περισσότερο.

Σαν ένα beach bar στο κέντρο μιας πλατείας. Μπορείς να κάτσεις μέσα, μπορείς να κάτσεις εξω, μπορείς να πάρεις το ποτό σου 1 ευρώ φτηνότερο σε πλαστικό ποτήρι και να κάνεις περατζάδα στα σοκάκια περιμένοντας την έκπληξη. Αν δε σου κάτσει η έκπληξη έξω, γυρνάς πίσω στο “The Smile Company” και σε περιμένει εκεί, για να πάρεις διαζύγιο από τη μιζέρια.

Και να καταλάβεις ότι το πάρτι και το καλοκαίρι τώρα αρχίζουν. Το καλοκαίρι για τους περισσότερους τελειώνει (χωρίς ποτέ μου να έχω καταλάβει το γιατί) 15Αύγουστο. Σε μια χώρα που όλος ο Σεπτέμβριος είναι ντάλα καλοκαίρι. Και η καλύτερη εποχή για να επισκεφτείς την Αντίπαρο, με τους πιο εκλεκτικούς έξω από τις ορδές του Αυγούστου, θαυμαστές της.

Το “The Smile Company” επιμένει και συνεχίζει να παραμένει ανοιχτό ως το τέλος του Σεπτέμβρη. Με μοναδικά event τα οποία συνδυάζουν σινεμά και πάρτι στα οποία έχω βάλει κι εγώ το χεράκι μου.

Ένα θερινό σινεμά με δωρεάν είσοδο σε όλες τις προβολές του, φτιαγμένο από το μεράκι του ιδιοκτήτη του, πέρσι πρόβαλλε το “The Rocky Horror Picture Show” και το “Saturday Night Fever” με ανάλογο τρελό πάρτι στο “The Smile Company” μετά την κάθε προβολή που μας κράτησε σε βακχική κατάσταση μέχρι το ξημέρωμα.

Φέτος, σε λίγες ημέρες,  ετοιμαζόμαστε με το team του μαγαζιού για κάτι ανάλογο. Για να ευχηθούμε αμέσως μετά, στο πάρτι του μαγαζιού χορεύοντας, «καλό καλοκαίρι».

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/smile.company.antiparos