Η πρόταση δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε ξανά το σύνολο των εκλεγμένων αντιπροσώπων μας στο Κοινοβούλιο. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ορισμένοι άνθρωποι που σε κάνουν να αγαπάς τις κοινοβουλευτικές συζητήσεις, άνθρωποι που με το δικό τους τρόπο δίνουν άλλο τόνο στις συνήθως μονότονες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου. Ως junkie του Καναλιού της Βουλής και μανιώδης αναγνώστης Κοινοβουλευτικών Ερωτήσεων αλλά και γενικότερα τοποθετήσεων των εθνοπατέρων μας, καταγράφω σήμερα το προσωπικό μου top-10 με βουλευτές που θέλω πάντα να βλέπω στις συνεδριάσεις των επιτροπών αλλά και της Ολομέλειας. Let the countdown begin λοιπόν…

10) Δάνης Τζαμτζής

Ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ κρατάει ψηλά τη σημαία της ΝΔ στην κατάταξη και εισέρχεται σε αυτή, όχι τόσο για τις επιδόσεις του ως βουλευτής-όπου ομολογουμένως είναι ιδιαίτερα δραστήριος-αλλά κυρίως ως ψηφολέκτης, μαζί με το έτερόν του ήμισυ-που μαθαίνω πως το έχει σε εκτίμηση-τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. Η βροντερή φωνή του αγρότη Δάνη μαθαίνω πως στοιχειώνει και τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος σε πρόσφατη σύσκεψή του με βουλευτές της ΝΔ άκουσε τον οξύθυμο Δάνη να του βάζει τις φωνές από εξαιρετικά κοντινή απόσταση. Τη συμπαράστασή μου στον Υπουργό και την ευχή μου τα τύμπανα του να είναι ακόμα στη θέση τους. Byfarόμως η καλύτερη ατάκα του συμπαθούς βουλευτή είναι ο επικός διάλογος που ακολουθεί με τη βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Ρ.Μ.-Είστε προδότες

Δ.Τ.-Είσαι ηλίθια, διορισμένη από το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ρ.Μ.-Θα σας κρεμάσουν!

Δ.Τ-.Θα μας κλα…. τ’ αρχ…. 

 

9) Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Βουλευτής της Χρυσής Αυγής από την Αιτωλοακαρνανία, αντί να βρίσκεται στη φυλακή για διάφορες αξιόποινες πράξεις που έχει διαπράξει υπό τον μανδύα της κοινοβουλευτικής ιδιότητας, βρίσκεται στη Βουλή και προσπαθεί να αρθρώσει προτάσεις που να βγάζουν νόημα. Φανατικά κατά των παράνομων μεταναστών, είναι παντρεμένος με Μεξικάνα. Φυσικά, ο κ. Μπαρμπαρούσης δεν μπαίνει στη λίστα για την άρθρωση ή τα (ανύπαρκτα) επιχειρήματά του αλλά για το μαλλί του. Βλέπετε, είναι ό,τι πλησιέστερο διαθέτουμε πλέον στο Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, αν και αμφιβάλλω ότι ο Γέρος του Μοριά θα ήταν πολύ περήφανος με τον διάδοχό του. Στο βίντεο ακολουθεί ένα τρίλεπτο με το απαύγασμα της σοφίας του ανδρός

https://www.youtube.com/watch?v=-uRpveJ_MGU

 

8) Σταυρούλα Ξουλίδου

Η κ. Ξουλίδου είναι βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου. Δεν θα μιλήσω εγώ γι’ αυτήν αλλά το πρόσφατο κείμενό της στο περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή» με τίτλο «Πήδημα προς την ελευθερία». Χαρακτηριστικά και με αλληγορικό τόνο, η βουλευτής γράφει για τον Νεοέλληνα, παρομοιάζοντάς τον με την πορεία μιας κάμπιας μέχρι να γίνει πεταλούδα: “Βλέπεις τον κόσμο σαν λεμόνι και θέλεις να τον στύψεις, πηγαίνεις με το μέρος των πολλών που χοροπηδούν στις πίστες με τα χάρτινα είδωλα και δηλώνουν θαυμαστές των Mr τίποτα. Γιατί παραμένεις κάμπια κύριε Πεταλούδα; Χαστούκισε τον εαυτό σου να συνέλθει και ξύπνα. Γιατί δεν διεκδικείς τα φτερά σου και θέλεις να ζήσεις τη ζωή σου σαν σκουλήκι; Πόσο κοστίζει η ελευθερία ενός ανθρώπου και με τι μπορεί να εξαγοραστεί… κύριε Πεταλούδα;”Τα είπε όλα!

 

7) Χρυσούλα Γιαταγάνα.

Στην έβδομη θέση η λατρεμένη κυρία Γιαταγάνα, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης με τους ΑΝ.ΕΛ., η οποία είναι η γιαγιά που όλοι θα θέλαμε να έχουμε για να μας μαγειρεύει, να πλένει κανένα ρούχο και να μας χαρτζιλικώνει. Μάλιστα, είναι τέτοια η οικειότητά της με τους ανθρώπους, ώστε δεν διστάζει να αφηγηθεί στη Βουλή ιστορίες και παράπονα που τις κάνουν γνωστοί και φίλοι της, όπως η γνωστή πλέον στο περιστύλιο, κυρία Άννα. Το βίντεο που ακολουθεί είναι το προεκλογικό μήνυμα της-κρατάω την ερώτησή της, αν πρέπει να μεταναστεύσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

 

6) Θεοδώρα Τζάκρη

Πρώην Υφυπουργός, ιέρεια του στυλ, μούσα της AnnaWintour, ιδέα πάνω απ’ όλα, η βουλευτής (τι μπανάλ τίτλος πλέον) του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Πέλλα, Θεοδώρα Τζάκρη, προκαλεί καρδιακά επεισόδια στους άνδρες συναδέλφους της με τις εμφανίσεις της, για τις οποίες σύμφωνα με πληροφορίες επιστρατεύεται ειδικό συνεργείο κομμωτών, μακιγιέζ και στυλιστών. Highlight της κυρίας Τζάκρη η στιγμή που το προεδρείο της κάνει παρατήρηση επειδή μιλάει στο κινητό της, εν ώρα συνεδρίασης. Στο βίντεο, η Θεοδώρα Τζάκρη κηρύσσει… δίωρη επανάσταση κατά της κυβέρνησης-bonus ο Δάνης Τζαμτζής ως ψηφολέκτης, με τη βαριά, αισθαντική φωνή που μας έκανε να τον αγαπήσουμε.

https://www.youtube.com/watch?v=tmjhfCPB1z8

 

5) Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Ο Κρητικός βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ με τη ντοπιολαλιά, προκαλεί πάντα το ενδιαφέρον των συναδέλφων του όταν έχει το λόγο. Κοσμογυρισμένος, εξελέγη πρώτη φορά με το ΠΑ.ΣΟΚ., αποχώρησε, το 2012 εξελέγη με τη ΔΗΜ.ΑΡ.,αποχώρησε ξανά και εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά ως συνεργαζόμενος και τώρα ως fulltimeβουλευτής. Μου φαίνεται άδικο να τον κρίνω για το accent του, οπότε επαναφέρω το μυθικό βίντεο, όπου ο βουλευτής εξηγεί πως με το Μνημόνιο η ομοφυλοφιλία μεγαλώνει (!!!). Μετά το 4:30 ο βουλευτης ξεδιπλώνει το ταλέντο του.

 

4) Νίκος Νικολόπουλος

Ο άνδρας, ο πολιτικός, ο χριστιανοδημοκράτης, ο παρουσιαστής καθημερινής τηλεοπτικής εκπομπής. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας εξελέγη με τη ΝΔ, ορίστηκε Υφυπουργός Εργασίας, παραιτήθηκε σε τρεις μέρες, ανεξαρτητοποιήθηκε στη συνέχεια, ίδρυσε το Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα με τους φίλους του-παραπάνω μέλη δεν παίζει να έχει-και συνεχίζει και ως παρουσιαστής της εκπομπής «Μ’ ανοιχτά αυτιά» στο κανάλι «Ε» κάθε πρωί, 7-10. Έχει καταθέσει γύρω στις 1500 (!!!) κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, με την καλύτερη να είναι χωρίς αμφιβολίααυτή με τίτλο «ένοχη σιωπή και η αντίδραση του πιστού λαού» η οποία αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Στήλος Ορθοδοξίας» για την κλαπείσα θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς της Πελεκητής. Με αυτήν ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε την επίσπευση των ερευνών. Όποιος έχει γερό συκώτι ας δει το βίντεο από τη γιορτή του το 2008. «Φχαριστώ, φχαριστώ πολύ Κατερίνα μου, φχαριστώ πολύ να ‘σαι καλά, φιλάκια, γεια σου, φχαριστώ πολύ, φιλάκια!»

 

3) Μιχάλης Ταμήλος

Νεοεκλεγείς βουλευτής με τη ΝΔ στα Τρίκαλα, δήμαρχος επί πολλά χρόνια στην πόλη και μάλιστα αρκετά επιτυχημένος. Ο Μιχάλης Ταμήλος είναι ένας περήφανος Θεσσαλός που δεν διστάζει να το δείχνει. Δεν χαμπαριάζει από κεντρικές εξουσίες και λοιπές ανοησίες, τα λέει πάντα έξω από τα δόντια όπως τα αισθάνεται. Έγινε γνωστός μέσα από τους Ράδιο Αρβύλα, μιας και διαμαρτυρόταν επειδή για τη συμμετοχή του σε Υποεπιτροπή της Βουλής δεν θα αμειβόταν. Εμκερατάς, εμ δαρμένος δηλαδή! Πριν από λίγο καιρό προκάλεσε ξανά κύμα γέλιου όταν με οργισμένη επιστολή του στο Προεδρείο διαμαρτυρήθηκε επειδή άλλοι συνάδελφοι του παίρνουν τα καλά ταξίδια στο εξωτερικό και αυτός πρέπει να τρέχει για αποστολές της Βουλής στο… Αζερμπαϊτζάν. Highlight της πορείας του ήταν αναμφίβολα η πρότασή του να υιοθετηθεί με ένα άρθρο η γερμανική ή η γαλλική νομοθεσία περιβάλλοντος «για να μην κάθονται 45 άνθρωποι να συζητάνε το θέμα». Στο βίντεο, ο Μιχάλης Ταμήλος βρίζει την… Παναχαϊκή!

 

2) Βύρων Πολύδωρας

Ο Στρατηγός Άνεμος. Ο συγγραφέας, διανοητής και ολίγον πολιτικός. Εδώ και χρόνια βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών, το 1997 έβαλε υποψηφιότητα για Πρόεδρος του κόμματος αλλά πήρε… 3%. Φυσικά, ο Βύρων Πολύδωρας είναι ένας ευφυής πολιτικός, ο οποίος έχει καταλάβει πολλές δημόσιες θέσεις αλλά οι ατάκες του στο πλαίσιο λόγων ή συζητήσεων θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη ως στιγμές πολιτικής μαγείας. Χαρακτηριστικά:

-Ως Υπουργός Δημοσίας Τάξως, μίλησε για «πλινθορίπτες και τζαμοθρυμματιστές», κοινώς για τους μπαχαλάκηδες.

-«Οι Πακιστανοί επιδίδονται στο σπορ να απαγάγουν ο ένας τον άλλο» Για την υπόθεση των απαγωγών Πακιστανών το 2004, ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων.

-«Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω» Απαντώντας στα περί παραίτησής του, με αφορμή την κριτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

-«Ο Στρατηγός Άνεμος ευθύνεται!» για τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ηλεία το 2007.

Bonusβίντεο η «γράνα» και οι «Συβαρίτες πολιτικοί». Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

 

1) Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος

Είναι ο ένας και μοναδικός, ο απόλυτος. Είμαι δηλωμένος θαυμαστής του και με έχει κερδίσει με την κοινοβουλευτική του παρουσία και μόνο. Επαναστάτης βουλευτής Ημαθίας των ΑΝ.ΕΛ., ανέβαινε με παλτό στο βήμα της Ολομέλειας σε πολλές συνεδριάσεις για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Βουλής είχε δώσει εντολή να μην είναι αναμμένα όλη τη μέρα τα καλοριφέρ για λόγους οικονομίας. Δύο όμως είναι τα περιστατικά που με έκαναν να τον λατρέψω. Το πρώτο, η επίσκεψή του το χειμώνα στις ιερόδουλες του νομού του, για να ενημερωθεί για τα προβλήματα του κλάδου και η κατοπινή σχετική ανάρτησή του στο facebook αλλά κυρίως η παρθενική του ομιλία στη Βουλή. «Ηχούν στ’ αυτιά μου οι μακεδονικές οπλές οπως καλπάζουν οικουμενικά στον εύφορο κάμπο από τις Αιγές στη Βεργίνα, έως το Διόν, τη Μίεζα και την Πέλλα. Έρχομαι στην εθνική αντιπροσωπεία με την περηφάνια ενός ταπεινού απογόνου του Μεγαλέξανδρου» (μια λέξη). Όπως θυμάμαι και το γέλιο που έκανα, όταν άκουγα το περιστατικό από φίλη βουλευτή, η οποία μου περιέγραφε πως του φώναζαν από κάτω «Τον Βουκεφάλα πού τον πάρκαρες;» Επισυνάπτω αυτή τη μυθική ομιλία για τις κρύες νύχτες του χειμώνα και για όσους βαριούνται να πάνε στο γυμναστήριο και θέλουν έναν εναλλακτικό τρόπο να γυμνάσουν τους κοιλιακούς τους:

 

Υ.Γ. Από αυτή τη μαγική λίστα, έχουν εξαιρεθεί πρώην βουλευτές και οι κ.κ. Ραχήλ Μακρή (ΑΝ.ΕΛ) και Ζωή Κωνσταντοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), παρά την αρχική σκέψη. Αναθεώρησα, όταν θυμήθηκα πως χρειάζομαι lexotanil για να τις αντέξω!