Βίλα οργίων ήταν τελικά  “Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι”. Η αξέχαστη οικογενειακή σειρά με την οποία μεγάλωσαν ολόκληρες γενιές παιδιών από το 1974 ως το 1983. Η αθωότητα που αυτή έβγαζε σε συνδυασμό με τους εμβληματικούς της χαρακτήρες της, την συνέταξαν ανάμεσα στις κορυφαίες όλων των εποχών. Και την πιο καθαγιασμένη αντανάκλαση του αμερικάνικου ονείρου. Όμως  κάθε “μύθος” έχει τα σκοτεινά σημεία του.

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα χειρόγραφα απομνημονεύματα της συγγραφέως των βιβλίων πάνω στα οποία βασίστηκε η αγαπημένη σειρά, της Λόρα Ίνγκαλς Γουάιλντερ, σύμφωνα με τα οποία η “δαιμόνια” συγγραφέας δεν περιέγραφε στιγμές οικογενειακής ευτυχίας, αλλά σκηνές ενδοοικογενειακής βίας, ερωτικά τρίγωνα και παραβατικές συμπεριφορές λόγω αλκοόλ. Τα οποία φυσικά “καθαγιάστηκαν” προς τιμή και δόξα της αγίας αμερικάνικης οικογένειας.

Χειρόγραφα αυστηρά προορισμένα για ενήλικες και φυσικά όχι για τα παιδιά, που ήταν οι τελικοί αποδέκτες της σειράς. 
Σοκαρισμένοι δηλώνουν οι εκατομμύρια φαν της παραδοσιακής σειράς, με τους υπευθύνους των εκδόσεων «South Dakota State Historical Society» να ανακοινώνουν ότι θα κυκλοφορήσουν τα  απαγορευμένα χειρόγραφα εντός των επόμενων μηνών. Που με διεστραμμένη επιθυμία περιμένουμε να γίνουν μια νέα εκδοχή της σειράς.

Αλλά όπως έλεγε και η ελληνική μεταγλώτιση ενός διαλόγου σε ένα από τα επεισόδια της σειράς: “Λόρα, πέρνα το λαρδί στον πάστορα.