Τι να το κάνεις το μπικίνι, όταν προκαλείς πατριωτικό μπουρίνι. Σκληρή επαγγελματίας η Χριστίνα Αλούπη, δε σταματάει να δουλεύει ακόμα και στις διακοπές της. Σε αντίθεση με τις βολεμένες συναδέλφους της που επιλέγουν κοσμικές παραλίες με λούσα και πολυτέλειες.

Με πλήρη εθνική συνείδηση και με αφορμή την ανακάλυψη του τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η διεθνής σταρ πήρε μια γενναία απόφαση. Απομακρύνθηκε από τη  βοή του πλήθους και την ξιπασμένη επίδειξη εφήμερης ομορφιάς και πλούτου. Σε μια βραχονησίδα, μακριά από το αγριεμένο πλήθος. Αυτή, το μπικίνι της και ένας ντόπιος εθνικόφρων ψαράς που δέχτηκε να την μεταφέρει στο βράχο και να την φωτογραφίσει σαν γοργόνα.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο, πολυεπίπεδο σημειολογικά και αιχμηρά ειρωνικό. Η Αλούπη ξαπλώνει δήθεν ανέμελη, συμβολίζοντας την αδιαφορία του μέσου Έλληνα απέναντι στην Τούρκικη απειλή για τις βραχονησίδες μας. Ταυτόχρονα όμως, έχει πάρει μια στάση που εκπέμπει απειλή. Σαν να λέει «σε περιμένω κατακτητή να σου κάνω στο λαιμό κι όπου αλλλού, τανάλια έχοντας σε σφηνωμένο στα πόδια μου.»

Μια γνήσια ελληνίδα ηρωίδα, που όχι τυχαία, φοράει γαλανόλευκο μπικίνι. Λέγοντας στον εχθρό «όρθιος κανείς σας δε θα μείνει». Και γράφοντας από κάτω παραπλανητικά για να πλανέψει τον κατακτητή, «Γυναίκα στα βράχια». Ένα από τα λίγα στιγμιότυπα σταρ στο Instagram που περνάει ξεκάθαρο το πολιτικό μήνυμα: «Είμαι ελληνοπούλα με ουσία και θα πληρώσεις τη συνουσία.»