Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι οι selfies με καλογυμνασμένα κορμιά σε παραλίες, ξεπερνούν σε αριθμό ακόμη και τις αντίστοιχες φωτό με duckface μπροστά από τον καθρέφτη τουαλέτας.

(Δεν μπορούμε να το αποδείξουμε. Συνεχίζουμε.)

Και καλά κάνουν όσες και όσοι αρέσκονται να ποστάρουν τα κορμιά τους και να τα δημοσιοποιούν στα κοινωνικά δίκτυα, τίποτα το μεμπτό. Το παράλογο της υπόθεσης, όμως, έχει να κάνει με το πρότυπο που καλλιεργείται γύρω από αυτήν την στάση, γύρω από την αντίληψη που θέλει μονάχα τα καλλίγραμμα σώματα να είναι αποδεκτά και επάξια να φέρουν τον τίτλο του “ωραίου”.

Την αντίληψη αυτή προσπαθεί εδώ και μερικές ημέρες να ανατρέψει μια πρωτοβουλία από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Η πρωτοβουλία #fatkini, που αναπτύσσεται στο Instagram  και στο Twitter και η οποία ενθαρρύνει γυναίκες με μεγαλύτερες καμπύλες να ανεβάζουν κι αυτές με τη σειρά τους, δίχως καμία ενοχή, τις προσωπικές τους φωτογραφίες από τις παραλίες.

Πολλές από τις γυναίκες που περήφανα ανεβάζουν φωτογραφίες με το hashtag #fatkini, παραδέχονται ότι είναι η πρώτη φορά που φορούν δημόσια μπικίνι, γεγονός που τις κάνει να νιώθουν ξεχωριστές.