Λένε ότι “μια φωτογραφία, αξίζει όσο χίλιες λέξεις”, πόσο μάλλον όταν οι φωτογραφίες είναι περισσότερες, όταν καθεμιά από αυτές είναι αναμφισβήτητα χειρότερη από την προηγούμενη, όταν τα μάτια που τις βλέπουν είναι διασκορπισμένα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης και όταν προέρχονται από ένα οδοιπορικό που πραγματοποίησε ξένο μέσο μαζικής ενημέρωσης στη χώρα μας, το οποίο σίγουρα δεν μας…πλέκει και το εγκώμιο με αυτά που αντίκρισε.

Συγκεκριμένα, συνεργείο της βρετανικής Daily Mirror, ταξίδεψε μέχρι τη χώρα μας με σκοπό να καταγράψει εικόνες της κατάστασης στην οποία βρίσκονται σήμερα οι εγκαταστάσεις των ολυμπιακών ακινήτων, δέκα χρόνια μετά τις “φανφάρες” και τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα χάριν του γνωστού και χιλιοπαιγμένου “θεαθήναι”.

Η εγκατάλειψη και η απαξίωση είναι τα πρώτα στοιχεία με τα οποία έρχεται κανείς αντιμέτωπος, όταν ρίχνει μια ματιά στο χώρο, διότι όταν ρίχνει και δεύτερη και τρίτη ματιά, τότε γίνεται “το έλα να δεις” από τα υπόλοιπα…καλούδια που ανακαλύπτει στον πρώην λαμπερό χώρο, όπου ζήσαμε “μεγάλες στιγμές” λίγο πριν την αρχή του τέλους, το οποίο βέβαια τότε, ούτε καν να φανταστούμε μπορούσαμε.

“Θαυμάστε” λοιπόν κι εσείς, τις παρακάτω φωτογραφίες, που αν μη τι άλλο, θα έπρεπε ίσως να μας ωθήσουν να “βγάλουμε επιτέλους τα χέρια από τις τσέπες” και να δράσουμε. Ως πολίτες, ως πολιτικοί, ως άτομα, ως κυβερνήσεις, μα πάνω απ’όλα ως άνθρωποι, που νοιάζονται πρώτα απ’όλα για τη χώρα τους και μετά για την…πάρτη τους.

Είδαμε άλλωστε πού μας οδήγησε η συγκεκριμένη τακτική μέχρι σήμερα.

Ή μήπως, όχι..;