Kλειδαρότρυπα made in USA. Κυκλοφορεί σήμερα το πολυαναμενόμενο βιβλίο «The First Family Detail» στο οποίο παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων, άγνωστες πτυχές του δεύτερου ισχυρότερου άνδρα των Ηνωμένων Πολιτειών, του αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα, Ρόναλντ Κέλσερ, που επικαλείται πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες που «προσέχουν» υψηλά πολιτικά πρόσωπα, ο Μπάιντεν λατρεύει το να κάνει μπάνιο ολόγυμνος στην πισίνα είτε στην κατοικία του αντιπροέδρου είτε στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ. Παράλληλα, οι μυστικοί πράκτορες εκφράζουν την έντονη ενόχληση των υπαλλήλων θηλυκού γένους!

Το βιβλίο, μάλιστα, επισημαίνει την ελλιπή προσοχή που δίνει ο Μπάιντεν στα μέτρα ασφαλείας, κυκλοφορώντας με μία περιορισμένη αυτοκινητοπομπή, με τους υπαλλήλους των μυστικών υπηρεσιών να εφράζουν την ανησυχία τους.

Σύμφωνα με τον Κέσλερ, πάντως, αν και ο αμερικανός αντιπρόεδρος προσπαθεί να περάσει το προφίλ ενός συνηθισμένου ανθρώπου, πραγματοποιεί συνεχή αεροπορικά ταξίδια από τις τσέπες των φορολογουμένων. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπάιντεν, για να παίξει γκολφ με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, σπατάλησε 12.400 δολάρια… πετώντας.

Ο νο. 2 της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει αρκετό «θόρυβο» και κουτσομπολιό στα αμερικανικά ΜΜΕ, δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο. Και προφανέστατα δεν θα σταματήσει να βουτάει στην πισίνα όπως τον… γέννησε η μάνα πριν από πολλά πολλά χρόνια.

Όσο για τον συγγραφέα, οι κακές γλώσσες λένε ότι «ειδικεύεται» στο να εξαπολύει επιθέσεις κατά των Κένεντι και των Κλίντον. 
Μπορεί το 2016 και οι επόμενες προεδρικές εκλογές να απέχουν ακόμα αρκετά, όμως τα «περίεργα» δημοσιεύματα δεν θα πρέπει να προκαλούν έκπληξη. Όπως αυτό για την πατρότητα της Τσέλσι Κλίντον. Και η Χίλαρι και ο Μπάιντεν είναι δύο σοβαρότατοι (αν όχι οι μόνοι) υποψήφιοι για το χρίσμα των Δημοκρατικών… Περίπου τουλάχιστον αν κρίνουμε από το styling της φωτό που δεν ορκιζόμαστε ότι δεν είναι φωτομοντάζ. Αλλά αν δεν είναι;