Όπως φαίνεται, θα πρέπει ίσως να επαναλάβουμε το…νηπιαγωγείο, διότι μερικά από τα πιο βασικά πράγματα που μάθαμε στην παιδική μας ηλικία, τελικά μάλλον δεν ισχύουν. Ας τα αποβάλλουμε, ένα προς ένα, γιατί όσο εξακολουθούμε να τα κουβαλάμε και στην ενήλικη ζωή μας, τόσο περισσότερο επιτρέπουμε να μας ταλαιπωρούν.

Φύγαμε, λοιπόν, να γνωρίσουμε αυτούς τους “μύθους” έναν προς έναν:

 

1. Το να είναι μια γυναίκα, πριγκίπισσα, παραπέμπει αποκλειστικά σε εντυπωσιακά φορέματα, γοητευτικούς πρίγκιπες και πολυτελή κάστρα. Κι όμως, σύμφωνα με πληροφορίες ιστορικών, πολλά κάστρα ήταν σκοτεινά, με υγρασία και οσμές που αναδύονταν από ζώα και άπλυτα σώματα.


 

2. Οι άνθρωποι των σπηλαίων ζούσαν σε σπηλιές. Ειδήμονες αναφέρουν ότι και οι άνθρωποι των σπηλαίων ζούσαν σε εξωτερικούς χώρους και η ονομασία τους προήλθε από την ιστορική περίοδο που έζησαν.

 

3. Το να βλέπεις τηλεόραση πλησιάζοντας κοντά στην οθόνη βλάπτει μακροπρόθεσμα τα μάτια, κάτι που διαψεύδεται σύμφωνα με αμερικανικές έρευνες.

 

4. O βόρειος πόλος είναι στο Βόρειο Πόλο και ο νότιος πόλος, στον Νότιο. Μια ηλεκτρομαγνητική θεώρηση αποδεικνύει ότι ισχύει το εντελώς αντίστροφο.

 

5. Οι άνθρωποι έχουν μόνο πέντε αισθήσεις. Ερευνητές αναφέρουν ότι οι άνθρωποι διαθέτουν τουλάχιστον 10-11 αισθήσεις ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι οι αισθήσεις μας είναι πάνω από 21.

 

6. Τα πουλιά και οι μέλισσες χρησιμοποιούνται από τους γονείς και τους μεγαλύτερους για να περιγράψουν το ζευγάρωμα θεωρώντας ότι δεν έχει σεξουαλικές παραπομπές. Κι όμως, όπως προκύπτει, και τα πτηνά, όπως και τα έντομα έχουν…σεξουαλική ζωή.

 

7. Το ουράνιο τόξο έχει μόνο επτά χρώματα. Τα χρώματα είναι πολύ περισσότερα, αλλά μόνο λίγα χρώματα μπορεί να αντιληφθεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος κοιτάζοντας το ουράνιο τόξο.

 

8. Οι νυχτερίδες είναι εντελώς τυφλές. Σχετικές έρευνες επιστημόνων δείχνουν ότι σαφώς και διαθέτουν όραση και μάλιστα αρκετά αυξημένη.

 

9. Η τσίχλα χρειάζεται χρόνια για να τη χωνέψει ο ανθρώπινος οργανισμός. Ξένοι επιστήμονες αποδεικνύουν ότι, όπως και οι υπόλοιπες τροφές, έτσι και η τσίχλα χρειάζεται 30-120 λεπτά για να χωνευτεί.