Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων ενέκρινε την αρχιτεκτονική μελέτη της αναβάθμισης της Λεωφόρου, εξέλιξη που αποτελεί ένα ακόμα βήμα για την ανανέωση της έδρας του Παναθηναϊκού.

To ρετούς προβλέπει προσθήκη 4.700 θέσεων, με τη δημιουργία ελαφριάς μεταλλικής κατασκευής, στη δημιουργία δημοσιογραφικών θεωρείων και θεωρείων επισήμων και στα τέσσερα πέταλα του γηπέδου, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων- εστιατορίου πάνω από τη θύρα 7, στην πλευρά της οδού Κυριάκου, και στην τροποποίηση των υφιστάμενων κερκίδων.

Οι σαρωτικές αλλαγές δεν σταματούν εδώ. Αφαιρούνται οι κολώνες που «πατούσαν» επάνω στο πεζοδρόμιο, τα υπάρχοντα στέγαστρα και οι κολώνες φωτισμού και προστίθεται προβολέας επάνω στον οποίο θα κατασκευαστούν οι πρόσθετες κερκίδες και με τον οποίο «ελευθερώνεται» ο δημόσιος χώρος.

Επίσης, θα τοποθετηθούν νέα στέγαστρα, που θα εδράζονται απευθείας στον υφιστάμενο φέροντα οργανισμό του γηπέδου κατά μήκος της λεωφόρου Αλεξάνδρας και της οδού Τσόχα.

Το γήπεδο θα «ντυθεί» εξωτερικά με διάτρητα φύλλα αλουμινίου που θα δημιουργούν την ψευδαίσθηση ενός πλέγματος, ως άλλο πλεκτό καλάθι, και θα δίνουν την αίσθηση πλαστικότητας και κίνησης στο χώρο.