Ιούλιος. Ο μήνας των διακοπών, του ήλιου και της θάλασσας. Και όχι μόνο, καθώς είναι και ο μήνας που σύμφωνα με το γνωστό “εθιμοτυπικό”, που τα τελευταία χρόνια έχει λανσάρει η…αγαπημένη μας “Σιδηρά κυρία του μνημονίου” ή αλλιώς η καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, δίνει το παρόν στις αίθουσες της όπερας συνοδευόμενη από το σύζυγό της.

Φόρεσε λοιπόν, την τουαλέτα της και μια και δυο, “έσκασε μύτη” με τα γαλάζια της από την κορφή μέχρι τα νύχια! Γαλάζιο σακάκι και μάξι φούστα που σερνόταν ελαφρώς στο πάτωμα λόγω των παπουτσιών-επίσης γαλάζια-που επέλεξε για να αναδείξει τα κάλλη της. Στρωτές μπαλαρίνες η καγκελάριος, αυτό θα πει αυτοπεποίθηση!

Γιατί, όταν η γυναίκα…φυσάει, δεν χρειάζεται τακούνια και λοιπά λούσα και μεταξωτές κορδέλες για να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα. Εκτός από μια, επίσης γαλάζια τσάντα-φάκελο και βέβαια μαργαριταρένιο κολιέ στο λαιμό και ρολογάκι γύρω από τον καρπό του χεριού της.

Πάλι καλά, που οι χαρές της προετοιμασίας δεν την έκαναν να…ξεχαστεί φορώντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την ίδια τουαλέτα, όπως συνήθιζε μέχρι πρότινος προκαλώντας στο διεθνή Τύπο, σχόλια για το…λιτό της γκαρνταρόμπας της.

Πάντα τέτοια, κυρία Μέρκελ! Έστω και…άνευ τακουνιού!

Πηγή φωτο: ΑΠΕ