Και οι εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους “ξαναχτύπησαν”. Όχι για να προτάξουν τα όπλα τους, ούτε για να ξεκινήσουν εχθροπραξίες και άλλα τέτοια συναφή, αλλά για να…νοικοκυρευτούν! Ναι, ναι, όπως το διαβάσατε και μάλιστα έχουν οργανώσει και την παραμικρή λεπτομέρεια για να βρουν γυναίκα να αποκατασταθούν κι αυτοί, βρε αδερφέ!

Τι έκαναν λοιπόν;

Άνοιξαν ένα γραφείο συνοικεσίων, στη βόρεια Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη αλ Μπαμπ, βορειοανατολικά του Χαλεπιού, όπου ανύπαντρες γυναίκες και χήρες μπορούν να εγγραφούν για να βρουν συζύγους μεταξύ των μαχητών της ακραίας ριζοσπαστικής οργάνωσης. Την ίδια ώρα, οι υποψήφιοι γαμπροί “σενιαρίζονται” για να ζητήσουν το χέρι από τις επίδοξες νύφες και τις οικογένειές τους. Και αυτό είναι κάτι, που επιβεβαιώνει ακόμη και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Όχι βέβαια το…σενιάρισμα, αλλά το ότι όντως το παραπάνω φαινόμενο δεν ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας!

Ακόμη και ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου αυτοπροσώπως, ο Ράμι Αμπντούλ Ραχμάν, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που ακούει ότι ιδρύθηκε και επισήμως ένα “γραφείο συνοικεσίων” για αντάρτες.

Μετά από όλα αυτά, εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε…καλά στέφανα και φυσικά, βίον ανθόσπαρτον!

Α, ναι, και…καλούς απογόνους!