Έντονη διαμάχη έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με το θέμα της δυνατότητας σύλληψης γενετικά τροποποιημένων μωρών με όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις γονείς, σύμφωνα με πρόσφατη αμφιλεγόμενη νομοθεσία που έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Κοινοβούλιο.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η εν λόγω πρόταση καταφέρει να πάρει το “πράσινο φως” από την κυβέρνηση, οι ειδικοί επιστήμονες στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, θα είναι πλέον σε θέση να απαλλάσσουν τα μωρά που έρχονται στον κόσμο, από καταστροφικές ασθένειες που μπορούν να οδηγήσουν στο θάνατό τους λίγες μόνο ώρες μετά τη γέννησή τους. Ακόμη, θα μπορούν σε πολλές περιπτώσεις να εμποδίσουν τη διαιώνιση των ασθενειών από γενιά σε γενιά.

Και όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν από την πλευρά των όσων ισχυρίζονται ότι μια τέτοια ενέργεια θα σήμαινε ότι βρισκόμαστε πλέον και επίσημα σε μια εποχή, όπου η επιστήμη ξεπερνά τα όρια της ηθικής και δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα οδηγηθούμε στην παραγωγή “τέλειων” κατά παραγγελία μωρών με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται γα την εξέλιξη του ανθρωπίνου είδους.

Οι σκέψεις πολλές, ο προβληματισμός διάχυτος, η κοινή γνώμη διχασμένη και η τελική απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης σε εκκρεμότητα.

Αναμένεται να δούμε ποιά θα είναι η εξέλιξη…προσεχώς…