Ένα ιδιαίτερο γαλάζιο λεωφορείο έκανε εδώ και λίγο καιρό την εμφάνισή του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και συγκεκριμένα στο Σαν Φρανσίσκο, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε άστεγο της περιοχής να κάνει ένα διάλειμμα από τις ατέλειωτες “βάρδιες” στα παγκάκια και τους δρόμους της πόλης και να κάνει στον εαυτό του ένα…υδάτινο δώρο.

“Ένα ντους τη φορά”, αναγράφεται στο μπροστινό τμήμα του λεωφορείου εγκαινιάζοντας έτσι και επίσημα την πρωτοβουλία της μη κερδοσκοπικής ομάδας “Lava Mae”, η οποία φιλοδοξεί να βελτιώσει, όσο είναι εφικτό, τη ζωή των αστέγων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν ντους εντός του ιδιόμορφου αυτού λεωφορείου, που διαθέτει δύο πλήρως εξοπλισμένα ιδιωτικά μπάνια με ζεστό νερό, καθαρές τουαλέτες, σαμπουάν, σαπούνι και δωρεάν πετσέτες.

Αξίζει δε, να αναφερθεί, ότι το εν λόγω λεωφορείο-το οποίο κόστισε περίπου 75.000 δολάρια και πληρώθηκε κατεξοχήν από ιδιωτικές δωρεές μεταξύ των οποίων και αυτή της Google- μετακινείται σε διάφορες γειτονιές της πόλης, έτσι ώστε κάθε άστεγος να έχει πρόσβαση σε αυτό φροντίζοντας για την ατομική του υγιεινή, που η καθημερινή περιπλάνησή του στα σοκάκια δυστυχώς μέχρι τώρα δεν του το επέτρεπε.

Σε μια εποχή, όπου το ποσοστό των αστέγων δείχνει να αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, όπως και το αντίστοιχο των πάσης φύσεως αναξιοπαθούντων, οποιαδήποτε πρωτοβουλία έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής, οφείλουμε να την επικροτούμε.

Και μια ευχή για το τέλος: Ας γίνονται όλο και περισσότεροι εκείνοι που μεριμνούν και καταθέτουν την ψυχή τους προκειμένου να εξακολουθήσουν να υλοποιούνται παρόμοιες προσπάθειες. Από ανθρώπους για ανθρώπους. Για το καλό όλων μας…