Το «Navarino Challenge» που θα πραγματοποιηθεί στις 19-21 Σεπτεμβρίου 2014 στην Καλαμάτα και την Costa Navarino, ανοίγει τις «πύλες» του με την έναρξη των εγγραφών στην επίσημη σελίδα.

Το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου, οι λάτρεις του τρεξίματος θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στην διαδρομή των 15χλμ. που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας. Οι συμμετέχοντες αθλητές, θα τρέξουν κάτω από τον ίσκιο του Ταϋγέτου και δίπλα στους ελαιώνες που «ακουμπούν» στην ατέλειωτη παραλία της Καλαμάτας.

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, η δράση μεταφέρεται στην Costa Navarino, όπου θα πραγματοποιηθούν ένας ημιμαραθώνιος (21,1χλμ.) καθώς και οι διαδρομές των 5χλμ. (για τρέξιμο & δυναμικό βάδισμα) και 1χλμ. για μικρούς και μεγάλους, που θα έχουν ως αφετηρία τους τo Navarino Dunes.

Ένας εκ των κορυφαίων υπερμαραθωνοδρόμων στον κόσμο και αθλητής της The North Face, ο Ελληνοαμερικανός Dean (Κωνσταντίνος) Karnazes, θα είναι και φέτος ο πρεσβευτής του «Navarino Challenge», μεταφέροντας, σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της ευαισθητοποίησης σχετικά με την παιδική παχυσαρκία και την καταπολέμησή της, μέσω της Μεσογειακής διατροφής και της άσκησης. Στο πλευρό του Dean, θα τρέξουν Ολυμπιονίκες, Έλληνες πρωταθλητές, καθώς και ο καθένας από εμάς, αφού όλοι μαζί τρέχουμε για καλό σκοπό!

Για μια ακόμη χρονιά, το Huffington Post Media Group θα είναι «συναθλητής» στον αγώνα, ως χορηγός επικοινωνίας στις ΗΠΑ. Η προσπάθεια ενημέρωσης σε παγκόσμιο επίπεδο μέσω του «Navarino Challenge» θα έχει την υποστήριξη της No.1 ενημερωτικής ιστοσελίδας των ΗΠΑ, η οποία έχει διακριθεί με βραβείο Pulitzer για τα ρεπορτάζ της, ενδυναμώνοντας το διεθνή χαρακτήρα του μαραθωνίου και ενισχύοντας την προβολή του.

H Ford Motor Ελλάς στηρίζοντας εμπράκτως τις προσπάθειες για την καταπολέμηση της παιδικής παχυσαρκίας και την προώθηση της δια βίου υγιεινής διατροφής, μπαίνει στην ομάδα υποστήριξης του «Navarino Challenge» ώστε το μήνυμα «Eat well, run well, live well» να τρέξει γρήγορα και με ασφάλεια σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα των διαδρομών του Navarino Challenge 2014 είναι το εξής:

Σάββατο 20-09-2014

Καλαμάτα – Κεντρική πλατεία, Παραλιακός δρόμος (απόσταση: 15χλμ.)

08:00-09:15: Παραλαβή αριθμών από την Καλαμάτα

09:15-09:30: Προθέρμανση με την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη

09:30: Εκκίνηση δρόμου 15 χλμ.

11:30-12:00: Απονομές και εκδηλώσεις στο κέντρο της Καλαμάτας

12:30: Λήξη αγώνα

Κυριακή 21-09-2014

Navarino Dunes – Navarino Bay – Navarino Dunes

(απόσταση: Ημιμαραθώνιος)

Navarino Dunes – Κατεύθυνση προς Πύλο – Navarino Dunes

(αποστάσεις: 5χλμ. & 1χλμ.)

07:30-08:30: Παραλαβή αριθμών από την Costa Navarino

08:15: Προθέρμανση με την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη

08:30: Εκκίνηση Ημιμαραθωνίου και στην πορεία έναρξη δρόμου 5χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα) και 1χλμ. για παιδιά.

11:00-11:30: Απονομές και παράλληλες εκδηλώσεις

12:00: Λήξη αγώνα

To «Navarino Challenge» θα πραγματοποιηθεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Το ταξιδιωτικό γραφείο The Travel Company, που αποτελεί μέλος του Heraklio Travel Group, κατέχει εξέχουσα θέση στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας, ως ένα από τα πιο αξιόπιστα γραφεία στην Ελλάδα και συμμετέχει ως επίσημο ταξιδιωτικό γραφείο του «Navarino Challenge».

Μέσω του The Travel Company, μπορείτε να βρείτε προσιτές τιμές για διαμονή στο The Westin Resort Costa Navarino ή στην περιοχή της Μεσσηνίας, κατά την διάρκεια του «Navarino Challenge», αλλά και το πρόγραμμα των μεταφορών με πούλμαν από όλη την Ελλάδα όπως αυτό θα διαμορφωθεί.

Για όσους διαμείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino το οποίο και φέτος στηρίζει τον αγώνα, θα λάβουν χωρίς κόστος τις ακόλουθες παροχές:

Παρασκευή 19-09-2014

21:00: Welcome Cocktail

* Επίδειξη παραδοσιακών χορών

Σάββατο 20-09-2014

10:30 & 17:00: Μαθήματα ταεκβοντό για μικρούς και μεγάλους από τον δις Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρο Νικολαΐδη, – House of Events

17:00: Μαθήματα pilates, από την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη

19:00: Ημερίδα: «Eat well – run well – live well» – The Westin Resort Costa Navarino

Ημερίδα για την παιδική παχυσαρκία, τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής και του υγιούς τρόπου ζωής

* Δωρεάν πρόσβαση στο WestinWORKOUT ® Gym

* Δείπνο

Κυριακή 21-09-2014

07:00: Μαθήματα pilates, από την γυμνάστρια pilates, Μάντη Περσάκη

* Δωρεάν πρόσβαση στο WestinWORKOUT ® Gym

* Late check out

Η διοργάνωση δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί, χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), ο οποίος συμμετέχει έμπρακτα στην μεγάλη αυτή διοργάνωση ως Αρωγός.

Μάλιστα, στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας «ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΥΓΕΙΑ», με την αιγίδα της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας και την υποστήριξη της Pfizer Hellas, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της υιοθέτησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας υγιεινών συνηθειών, όπως η αποχή από το κάπνισμα, ο εμβολιασμός, η ισορροπημένη διατροφή, η τακτική άσκηση και οι κατάλληλες διαγνωστικές εξετάσεις.