Το βλέπω κάθε μέρα, μιας και μένω δίπλα και ομολογώ ότι εντυπωσιάζομαι. Η περιοχή μας έχει σουξέ και σιγά σιγά διαμορφώνει μια εναλλακτική λύση στο Κολωνάκι και στα Εξάρχεια. Με τα καλά της και τα ασχημά της, φυσικά, γιατί άλλο η διασκέδαση των περαστικών και άλλο ο καθημερινός βίος των κατοίκων.

Να σας μιλήσω λοιπόν για όσα συμβαίνουν στην σούπερ χοτ οδό Αρχελάου, όπου ετοιμάζονται τρία θυρανοίξια. Το πρώτο αφορά σε φούρνο γωνιακό σχεδόν απέναντι από το “Τρίγωνο”, ο οποίος ανήκει στη φίρμα των μίνι μάρκετ “ΟΚ”. Θα το λένε “ΟΚ Bread” και άνευ απροόπτου σήμερα Τρίτη θα αρχίσει να υποδέχεται πελάτες. Και γλυκά θα έχει απ’ ό,τι είδα και όλα τα συμπαρομαρτούντα της αρτοποιητικής για να εξυπηρετούνται άπασες οι επιθυμίες.

Αναρωτώμενος αν θα μένει ανοιχτός και τις Κυριακές ο φούρνος, όπως τα καταστήματα “ΟΚ”, προχωράω λίγο πιο πάνω. Και βλέπω στο χώρο ενός πρώην σούπερ μάρκετ, να ετοιμάζεται η νέα εκδοχή γνωστού παγκρατιώτικου ρεστοράν. Την παλαιότερη την γνωρίζουμε, είναι σε κοντινή πλατεία, και πάει πρίμα. Υποθέτω ότι ελπίζουν οι ανθρωποί της σε ανάλογη πορεία και στην Αρχελάου, ιδίως μετά το κεραυνοβόλο σουξέ του πλαϊνού “Μαύρου Προβάτου“. Θα έχει και τραπεζάκια έξω, καθώς πήγε λίγο πιο πίσω η τζαμαρία.

Και μιας και μιλάω για τζάμια, να σημειώσω ότι ένα ακόμη κατάστημα, αγνώστου ύφους μέχρι στιγμής, διαμορφώνεται στο πρώην τζαμάδικο της Αρχελάου. Γωνία με Ξενοκλέους, στα σκαλάκια ακριβώς, ένας μάλλον μικρός και τυφλός χώρος. Κάτι ανάλογο πάντως ήταν και το μαγαζάκι που υποδέχτηκε το “Pink Freud” και το μπαράκι σκίζει καθημερινώς. Γούστα είναι αυτά και στα γούστα δεν πας κόντρα.

Μη λησμονήσω επίσης να σημειώσω ότι πρώην συνιδιοκτήτης φημισμένου ρεστοράν των πέριξ, εξέφρασε ενδιαφέρον για τον χώρο της Αρχελάου όπου στεγαζόταν μια φορά κι έναν καιρό το pet shop της Αμάντας. Η Αμάντα έχει πάει λίγο πιο εκεί, και συνεχίζει να μας εξυπηρετεί όλους con gusto, αλλά το μαγαζί έμεινε ξενοίκιαστο. Και ανοίγει την όρεξη σε διάφορους ενδιαφερόμενους για ένα μεταμοντέρνο wine bar.

Φουλ δραστηριότητα εν ολίγοις και μια μικρή ανησυχία από τους περιοίκους. Που δεν έχουν πρόβλημα να ξανανοίγουν μαγαζιά (ποιος γουστάρει δηλαδή τις κλειστές βιτρίνες;), αλλά δεν θα ήθελαν να μεταμορφωθεί η περιοχή σε μικρό Γκάζι. Ήδη υπάρχει ένα θεματάκι με τον θόρυβο των θαμώνων στα μπαρ στα ρεστοράν από την Αρχελάου ως την πλατεία Προσκόπων, χώρια τα μαρσαρίσματα και οι κόρνες των οχημάτων. Για να μην μιλήσω για τα πλάσματα που προέρχονται από την περιοχή των Ανακτόρων και αντιμετωπίζουν τη γειτονίτσα μας ως playground…

Υ.Γ.: Και μια πολύ ευχάριστη είδηση. Βγήκε πανώ στο Petit Palais ότι ξανανοίγει στις 25 Σεπτεμβρίου υπό την ευθύνη της ama films. Με το καλό και θα σπεύσουμε πρώτοι για εισιτήρια!

 

*H φωτογραφία είναι από το didee.gr