Η οικονομική κρίση των τελευταίων τεσσάρων ετών είχε απώλειες που θα ξεπεραστούν. Eίχε όμως και τις άλλες, τις δυσβάσταχτες, εκείνες που αφήνουν βαρύ το χνάρι τους στην ιστορική στιγμή. Μια από αυτές είναι η γενοκτονία των Montblanc.

Πανάκριβα στυλό και πένες -δώρα φυσικά, μη φανταστείς- που είχαν τον πρώτο ρόλο σε τηλεοπτικές εμφανίσεις, ειδησεογραφικές αποκαλύψεις, promot φωτογραφίσεις, σήμερα παραμένουν στα συρτάρια, απογυμνωμένες από την παλιά αίγλη και με τα σωθικά άδεια…. Δεν τους βάζουν ούτε μελάνι πια.

Τη θέση τους έχουν πάρει οι ταπεινοί αλλά ανθεκτικοί στις κακουχίες στυλό διαρκείας Bic, σηματοδοτώντας την εποχή της πενίας στην οποία βαθιά πια έχει ριζώσει η τηλεοπτική δημοσιογραφία.

Ούτε ένα διάσημο πηγούνι δεν έχει σήμερα για συντροφιά την κάποτε ακριβοθώρητη «Ferrari των στυλογράφων». Ο βασιλιάς απέθανε… μαζί με την αχόρταγη διάθεση για αίγλη ανάμεσα στα δάχτυλα του δεξιού -κυρίως- χεριού.

Όχι πως οι πένες αυτές που μεσουράνησαν την δεκαετία του ’00 άφησαν πίσω τους κάτι που θα μείνει.

Όχι πως χάραξαν στα λευκά χαρτιά κάτι τόσο σημαντικό που να ανταποκρίνεται στην κορυφαία θέση που είχαν στο χρηματιστήριο αξιών του γραπτού λόγου. Ίσως, πάλι, ακριβώς για αυτό, σήμερα να βρίσκονται βαθιά θαμένες.

Σήμερον, λοιπόν, τελείται το τριετές μνημόσυνο των πανάκριβων τηλεοπτικών στυλογράφων που πρωταγωνίστησαν στην λειψή μας ενημέρωση τόσα και τόσα χρόνια.

Φήμες λένε ότι ο ηχηρός τους θάνατος δεν καθυστέρησε -μόνο εκκωφαντικά έκρυψε- την αποσύνθεση της τηλεοπτικής κουλτούρας που εξυπηρέτησαν.

Αιωνία η μνήμη…