Το τεύχος Ιουλίου του NEWPOSTER κυκλοφόρησε

Κατεβάστε το NEWPOSTER ΕΔΩ

Όνειρο θερινής νυκτός μοιάζουν για την πλειοψηφία των Ελλήνων οι καλοκαιρινές διακοπές. Τα χαράτσια, οι φόροι, το ακριβό κόστος ζωής σε συνδυασμό με τη μείωση των μισθών κλείνουν τους πολίτες… στο μπαλκόνι τους. Η ελληνική οικογένεια, που κάποτε έκανε διακοπές το λιγότερο 10 ημέρες σε κάποιο παραθαλάσσιο προορισμό, φέτος δεν αντέχει οικονομικά να βγει από το σπίτι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Καταναλωτών, το οποίο πραγματοποίησε πανελλαδική έρευνα στο διάστημα 2 Ιουνίου – 16 Ιουνίου 2014 με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, από τα 791 άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν μόνο οι 198 απάντησαν ότι θα κάνουν διακοπές το 2014.

Το 75% των Ελλήνων δεν θα κάνει καθόλου διακοπές φέτος ούτε καν σε κάποιο φιλικό εξοχικό σπίτι, ενώ στο υπόλοιπο 25% των «τυχερών» ανήκουν αυτοί που θα ξεφύγουν από την καθημερινότητα για τρεις-τέσσερις ημέρες.

Πάντως, παρά την κρίση, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα περάσουν τις διακοπές τους σε σουίτες ακριβών ξενοδοχείων σε προορισμούς όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αλλά και κάποιοι άλλοι (μόλις το 2%) που θα παραθερίσουν για 20 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία της έρευνας στο NEWPOSTER.