Και ξαφνικά όλα γύρω μας μετατρέπονται σταδιακά σε “έξυπνα”, από κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και tablets μέχρι και… παγκάκια. Ναι, σωστά το διαβάσατε! Τα παγκάκια στη Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών ζήλεψαν τους προκατόχους τους και κάποιο αόρατο μαγικό ραβδάκι τα μετέτρεψε στην πιο έξυπνη εκδοχή του εαυτού τους, τα λεγόμενα “Soofas”.

Αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν και να “κορδώνονται” γεμάτα έπαρση, όταν “βολτάρουν στο νυφοπάζαρο” μαζί με τα υπόλοιπα του είδους, είναι το εξής:

Πρώτον, ενεργοποιούνται με την ηλιακή ενέργεια και δεύτερον, οι περαστικοί που έχουν την “τύχη” να τα συναντήσουν στο διάβα τους καθώς διασχίζουν τους δρόμους της πόλης, έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να καθίσουν και να ξεκουραστούν στην επιφάνειά τους, αλλά να φορτίσουν το κινητό τους, όπως επίσης και να συνδεθούν μέσω ασυρμάτου στο διαδίκτυο.

Παρ’όλο που το εν λόγω πρωτοποριακό εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος, ωστόσο κάτι μας λέει ότι τα “Soofas” είναι πλέον γεγονός και σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις του κόσμου, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ήρθαν για να μείνουν!