Στα σύνορα των Η.Π.Α. και συγκεκριμένα του Michigan με τον Καναδά υπάρχει η περιοχή που ονομάζεται The Great Lakes. Πρόκειτα για ένα σύμπλεγμα μεγάλων λιμνών, με γλυκά νερά. Οι λίμνες που το αποτελούν είναι: η Superior, η Michigan, η Huron, η Erie και η Ontario.

Εκτός από τεράστιες δεξαμενές καθαρού νερού, οι λίμνες αυτές προσφέρουν και μπόλικες υπηρεσίες, καθώς είναι χώροι αναπαραγωγής ψαριών, πουλιών και διαφόρων άλλων ειδών της χλωρίδας και της πανίδας.

Μέσω των πουλιών παρακολουθείτε η ρύπανση του περιβάλλοντος και οι επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου. Μέσα από διάφορες τοξικολογικές εξετάσεις στο αίμα τους για μολύνσεις από βαρέα μέταλλα και χημικά, προκύπτουν συμπεράσματα χρήσιμα.

Πέρα από τα όσα προσφέρουν οι λίμνες αυτές, αποτελούν και μαγικά τοπία στις ακρολιμνιές τους.

 1. Καλύτερη παραλία για ηλιοβασιλέματα: Grand Haven State Park Beach λέμε και κλαίμε.

Ηλιοβασίλεμα στην παραλίμνια πόλη Grand Haven, στη λίμνη του Michigan. Η θέα κόβει την ανάσα. Μια μεγάλη προβλήτα εισχωρεί στη λίμνη και καταλήγει σε φάρο.

2. Καλύτερη παραλία για μεγάλες περατζάδες: Sleeping Bear Dune National Lakeshore.

Η παραλία του Sleeping Bear, στη λίμνη Michigan, απλώνεται σε μήκος 65 μιλίων. Γύρω-γυρω η περιοχή περιβάλλεται από αμμόλοφους ύψους 1200 μέτρων, με μονοπάτια πεζοπορίας, αλλά και πλαγιές αμμόλοφων, για βαρελάκια μέχρι κάτω και πάλι από την αρχή.

3. Καλύτερη παραλία για να παρακολουθείτε τα πυροτεχνήματα: St. Ignace.

Το St. Ignace, είναι η πύλη ανάμεσα στις λίμνες Hurron και Michigan. Η θέα από την Mackinac Bridge είναι απίστευτη για να παρακολουθήσεις πυροτεχνήματα.

4.Καλύτερη παραλία για ψάρεμα: Copper Harbor.

Στη τοποθεσία Copper Harbor της λίμνης Superior, τα νερά είναι λίγο κρύα, αλλά είναι ρηχά και βολεύουν για ψάρεμα. Εκείνο που είναι αξεπέραστο είναι το τοπίο και η επιβλητική φύση.

5. Καλύτερη παραλία με τα πλέον καθαρά νερά: Rogers City.

Η παραλία του Rogers City στη λίμνη Hurron, προσελκύει και αλιείς και σκάφη. Εκείνο για το οποίο όμως είναι αξεπέραστη, είναι τα κρυστάλλινα νερά της.

6. Καλύτερη παραλία για να περάσουν λίγο χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια: Tiscornia Beach.

Στην Tiscornia, στη θέση του Αγίου Ιωσήφ, έχεις μια πραγματική εικόνα για το γνήσιο Michigan. Από το Σικάγο με αυτοκίνητο έχεις εύκολη πρόσβαση σε υπέροχες τοποθεσίες με πολύ όμορφη θέα.

7. Best all: Silver Lake οι αμμόλοφοι.

Νεαροί κωπηλάτες με τα κανό τους, με φόντο τους αμμόλοφους της λίμνης Michigan.