Βρήκε η Φαίη Σκορδά λέει τον Γιάννη Αιβάζη στην Τήνο όπου διατηρεί την εξοχική της οικία και είχαν μια ιδέα που έκανε τους παραγωγούς του Game of Thrones, του American Horror Story και όποιου προγράμματος της σύγχρονης, παγκόσμιας τηλεόρασης που ειδικεύεται στα εφέ, τα περίτεχνα σενάρια και -γιατί όχι;- τον πειραματισμό στο travelling, να ντραπούν που στην ημιπτωχευένη Ελλάδα, πάνε χαμένα τέτοια εμπνευσμένα μυαλά! Μα πού πάνε και τα σκέφτονται οι άτιμοι! Μα πού τα βρίσκουν πείτε μας!

Σεναριογράφοι και σκηνοθέτες, παραγωγοί και φωτιστές, πρωταγωνιστές και κασκαντέρ με Όσκαρ, Χρυσούς Λέοντες, Χρυσές Άρκτους, δεν θα συλλάμβαναν την ιδέα της διαφήμισης του site που διατηρεί η Φαίη Σκορδά, τοιουτοτρόπως! Η Φαίη γδύνεται γοργόνα, όπου ράβει μια μαύρη μάξι φούστα από κάτω και φορά και ένα κοφτό μαύρο σουτιέν από πάνω, σε μια μικρή σεμνή αναφορά στη λαϊκή μας παράδοση όπου η γοργόνα η αδελφή του Μέγα Αλέξανδρου, πενθεί τον ηρώα αδελφό της –σύμβολο του ελληνισμού!

Μετά η Φαίη, κάνει περίπλοκες βουτιές στα ρηχά της Τήνου -ούτε μισό μέτρο!- διότι ως γοργόνα είναι το φυσικό στοιχείο της, για να φάει την λάσπη της ή… μάλλον την άμμο της ο Γκρεγκ Λουγκάνης. Μετά βγαίνει και ξαπλώνει σε ένα βράχο (ε, πόσο να κρατούσε την ανάσα της πια, βουτώντας το κεφάλι στα ρηχά!), όπου ταράζεται τάχα, που την παίρνει η κάμερα, ενώ μετά ξαπλώνει μισή μέσα στη θάλασσα, μισή έξω για να δείχνει και πιο ωραίο το μαλλί διότι όλο έξω θα κόλλαγε στο κρανίο και δεν είμαστε για τέτοια!

Στο ευρηματικό αυτό, με τα υψηλά αισθητικά κριτήρια κιτς, διαφημιστικό βίντεο, η Φαίη Σκορδά αυτοχρίζεται η γοργόνα με τις φόδρες και τα γούοντερ μπρα και της ευχόμαστε μελλοντικά και νεράιδα, νεραϊδοβασίλισσα, βασίλισσα των ξωτικών, βασίλισσα της νύχτας – Ζωζώ, βασίλισσα των βασιλισσών, μαρκησία των Αγγέλων, ωραία του Πέραν, στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά, ωρέ Μαρία Πενταγιώτισσα και μις Υφήλιος, Κορίνα Τσοπέη!

Ενδιάμεσα δε, το βίντεο μας ενημερώνει πως η γοργόνα θα μας πει τα όνειρά της, αλλά και τα μυστικά της. Τι μυστικό να ‘χει η γοργόνα; Πώς να καθαρίσει απ’ τα δόντια το πλαγκτόν χωρίς να χαλάσει τη λεύκανση της, πώς αποφεύγει το τηγάνι, πώς διατηρεί το βρεγμένο μαλλί στεγνό, πώς να αποφεύγει τους ψαράδες; Και τι όνειρα μπορεί να έχει το μυθικό και μαγικό πλάσμα; Να βρει ένα καλό σαργό, να πιάσουν και ένα δυαράκι σε ένα μύδι και να στεγάσουν τον έρωτα τους μακριά απ’ τα δίχτυα; Όπως και να ‘χει, να ναι καλά, γιατί τόσο λατρεμένο κιτς, απ’ όταν ο Φλωρινιώτης έκανε την πρώτη στα ποντιακά ταινία, «Ο Τσομπάνον» και φιλιόταν με πάθος με την μοιραία Κάλλη Φέρρη έχουμε να απολαύσουμε…