Κανείς δεν γνωρίζει πώς έφτασε ο «Σήφης» στα γλυκά νερά του Ρεθύμνου.

Η παρουσία του εκεί παραμένει ένα άλυτο μυστήριο.

Όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποψιάζονται τους απανταχού αυτόκλητους αποκαταστάτες της ισορροπίας του περιβάλλοντος: τους «οικολόγους».

Οι οικολόγοι δεν έχουν καμία σχέση με τους «οικωλόγους».

Οι πρώτοι, είναι επιστήμονες άρτια καταρτισμένοι, ενταγμένοι σε περιβαλλοντικές οργανώσεις, που με συντονισμένη δράση ενημερώνουν τους πολίτες και επεμβαίνουν όπου δη και υπό προϋποθέσεις.

Οι δεύτεροι πάλι, είναι οι ιδεολόγοι της φύσης για την οποία δεν διστάζουν να θυσιάσουν την ίδια τη φύση: ρίχνουν το πρόβατο στο στόμα του λύκου, γεμίζουν τον κόρφο μας φίδια, «ξαμολάνε» κάστορες στις εθνικές οδούς και κυρίως… μισούν τον άνθρωπο.

Τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα τους, ουκ ολίγα και άκρως καταστροφικά.

Δεν έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που οι εθνικές οδοί στους νομούς της Μακεδονίας γέμισαν νεκρούς κάστορες, λιωμένους στην κυριολεξία από τις ρόδες εκατοντάδων αυτοκινήτων οι οδηγοί των οποίων δεν προλάβαιναν ούτε να τους δουν.

Οι «οικολόγοι» είχαν μπει «νύχτα» στα βυρσοδεψία της Καστοριάς και των γύρω περιοχών.. και τους ελευθέρωσαν.

Στην πραγματικότητα τους «ξαμόλησαν» στην περιοχή.

Προκαλώντας διπλή καταστροφή, οικονομική και περιβαλλοντική: συντελέστηκε η μεγαλύτερη γενοκτονία του είδους επί ελληνικού εδάφους ελέω της… οικολογικής ευαισθησίας.

Τους τελευταίους μήνες σε πολλά αστικά κέντρα έχουν εμφανιστεί φίδια. Μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών, τρυπώνουν κάτω από κρεβάτια. Οι πόλεις της Πελοποννήσου αλλά και πολλές περιοχές στα Μεσόγεια της Αττικής έχουν την… τιμητική τους.

Οι κάτοικοι υποψιάζονται τους «οικολόγους», οι οποίοι, συνεπείς στην προσπάθειά τους να βάλουν… ένα χεράκι για να ξαναβρεί το περιβάλλον την ισορροπία του, επιδίδονται σε μια χωρίς καμία λογική μετακίνηση πληθυσμού των άκακων-ευτυχώς στη χώρα μας- ερπετών.

Τελευταίο κρούσμα, τα τσακάλια στην Αχαΐα.

Πεινασμένα και τρομαγμένα κυκλοφορούν στα χωριά του νομού, επιτίθενται σε στάνες και κοτέτσια, φέρνουν σε απόγνωση τους κτηνοτρόφους και τρομάζουν τους κατοίκους.

Περιοχές ημιορεινές ή πεδινές, που δεν έχουν καμία… παράδοση σε παρουσία λύκων ή τσακαλιών, καλούνται ξαφνικά να θρέψουν αυτό το είδος άγριου ζώου που ξαφνικά κάποιος αποφάσισε ότι δεν έχει σημασία που και πώς, αρκεί να εξαπλωθεί επί ελληνικού εδάφους.