«Το ποδόσφαιρο είναι μια γιορτή γονιμότητας. 20 “σπέρματα” προσπαθούν να μπουν στο “ωάριο”.  Λυπάμαι τον τερματοφύλακα». Ναι η Bjork διαθέτει μεγάλη φαντασία, αλλά εάν έβλεπε τον Roberto, τον Ισπανό «φύλακα» του «ωαρίου» του Ολυμπιακού στο ματς με την Μπενφίκα, μάλλον τα «σπερματοζωάρια» των Πορτογάλων θα λυπόταν.

Μόνιμο στέλεχος των μικρών εθνικών ομάδων της πατρίδας του, ο 27χρονος Μαδριλένος ίσως να γεννήθηκε λάθος εποχή. Γιατί έχοντας μπροστά τους Casillas, De Gea, Reina, Valdes, έπεσε πάνω στον… συνωστισμό (κάποιοι γελούν με Reina και Valdes και καλά κάνουν)! Αλλά οι ερυθρόλευκοι θα πρέπει να τρίβουν τα χέρια τους με αυτήν την εξέλιξη.

Μετά τον Νικοπολίδη, δεν είχε βρεθεί κάτι το αξιόπιστο κάτω από τα γκολπόστ του Ολυμπιακού. Και οι μεγάλες ομάδες, όπως και να το κάνουμε, ξεκινούν από τον τερματοφύλακα. Δόγμα.

Μετά το ματς του «Da Luz», ο Πορτογαλικός Τύπος τον ειρωνεύτηκε. Ήταν εκείνη η έξοδος-περίπατος που στοίχισε την ισοφάριση. Είναι και η μοίρα του τερματοφύλακα να στέκονται όλοι στο ένα λάθος, ακόμη και αν έχει «κατεβάσει τα ρολά πριν».  Αλλά στο παιχνίδι του Καραϊσκάκη δεν ήταν απλώς αλάνθαστος… Του έλειπε μόνο η μπέρτα του super ήρωα…

 «Μπορεί να είχαμε ένα κακό βράδυ στην Πορτογαλία με τη Μπενφίκα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Υπάρχουν καλές και κακές βραδιές. Ο Τύπος μπορεί να γράφει ότι θέλει, κάνει τη δουλειά του κι εγώ κοιτάω τη δική μου. Δεν ήταν εκδίκηση η σημερινή αλλά ένα βραβείο για όλη την ομάδα που δουλεύει σκληρά. Κατάλαβα που ο κόσμος φώναζε το όνομα μου. Είναι ότι πιο ωραίο να σε αναγνωρίζει ο κόσμος και να επιβραβεύει την προσπάθεια σου. Είναι το καλύτερο δώρο», ήταν τα λόγια του μετά τη νίκη-μισή-πρόκριση επί των «αετών της Λισαβόνας».

Η… χρηματιστηριακή αξία του Roberto σύμφωνα με το transfermarkt

Ήταν ο Jorge Jesus, ο coach της Μπενφίκα που είχε εισηγηθεί την παραχώρησή του, πριν από δύο χρόνια. Και ο Roberto τον υπέβαλλε σε ένα μαρτύριο 90 λεπτών το βράδυ της Τρίτης, παίρνοντας μια εκδίκηση «κρύα» και ιδιαιτέρως σαδιστική!

Ο πρόεδρος της πορτογαλικής ομάδας, Louis Viera, όταν αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει μετά την εισήγηση του προπονητή του, είχε δηλώσει:  «Εδώ ήταν άτυχος και διάφορες καταστάσεις δεν τον βοήθησαν, αλλά η αξία του δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Πολύ σύντομα θα είναι ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου».

Στην παρουσίασή του, τα φλας είχε κλέψει η σύντροφός του. Αλλά γρήγορα οι ρόλοι μοιράστηκαν ως έπρεπε. Εκείνη να… δεσπόζει στην κερκίδα κι εκείνος κάτω από τα goalpost. Fair enough, που λένε και οι Βρετανοί. Εκείνοι κάτι παραπάνω ξέρουν με τα ατελείωτα αφιερώματα στις WAGs (Wives And Girlfriends των star ποδοσφαιριστών).

Τι θα γινόταν αν δεν είχε τραυματιστεί όταν ήταν ο πρώτος goalkeeper της Ατλέντικο Μαδρίτης; Μπορεί και να μην είχαμε γνωρίσει τον De Gea; Μπορεί να ήταν τώρα στέλεχος της καλύτερης εθνικής ομάδας όλων των εποχών; Ποτέ δεν θα μάθουμε… Αλλά στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, εκείνος που έχει τη φλόγα, δεν ηττάται  από έναν… κουβά νερού!

Δείτε τον Roberto να κάνει… πλάκα στους επιθετικούς της Μπενφίκα.