Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες διαφόρων διαδικτυακών περιοδικών από όλον τον κόσμο, πέφτει το μάτι μου σε μια φωτογραφία μιας νεαρής Βρετανίδας καλλιτέχνιδας, της Cara Delevingne, η οποία αυτό το καλοκαίρι κάνει τη διαφορά. Πώς; Όχι, πάντως, με τα καμώματά της στις πασαρέλες, ούτε με τη συμμετοχή της σε κάποια ταινία ή σε έναν καινούργιο δίσκο.

Μα, με το τατουάζ που επέλεξε να “χτυπήσει” στο εσωτερικό του χεριού της, το οποίο δεν έχει εντυπωσιακό χρώμα και περιττά στολίδια κι όμως είναι το πιο εντυπωσιακό που προσωπικά έχω δει μέχρι σήμερα και ας κινδυνεύω να χαρακτηριστώ τουλάχιστον γραφική.

Και όχι. Το εντυπωσιακό του πράγματος δεν έγκειται στην πρωτοποριακή αυτή τεχνική που υποδόρια “φιλοτεχνείται” με μικροτσιπ από το σύγχρονο ζωγράφο που κρατάει βελόνα αντί πινέλου. Το μεγαλειώδες είναι το μήνυμα, που το συγκεκριμένο τατουάζ μεταφέρει σε όλους μας, τη στιγμή που το έχουμε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. “Breathe deep”. “Ανάπνευσε βαθιά”. Πριν βιαστείς να το “βάλεις κάτω” και να σταματήσεις να διεκδικείς τα όνειρά σου. Τα όνειρα που έκανες από μικρό παιδί.

Ναι, η ζωή είναι απαιτητική. Και δύσκολη. Και ενίοτε σκληρή. Είναι όμως και όμορφη. Και γλυκιά. Και πολύτιμη πάνω από όλα. Και μας περιμένει εκεί έξω να τη ζήσουμε. Φτάνει μόνο να κάνουμε μια παύση πραγματοποιώντας μια… υποδόρια βουτιά μέσα μας. Να αφουγκραστούμε εκείνη τη φωνούλα που επίμονα μας καλεί να ζήσουμε στο έπακρο την παρούσα χρονική στιγμή κι όμως εμείς πεισματικά αρνούμαστε να το πράξουμε.

Να μην ξεχάσουμε να ζήσουμε…

Και κυρίως να αναπνεύσουμε…