Ποπ κορν, αναψυκτικά και φύγαμε για τις ταινίες της εβδομάδας (10/07-16/7)

Ο κύκλος των αναμνήσεων / The Railway Man

Σκηνοθεσία: Jonathan Teplitzky

Πρωταγωνιστούν:  Colin Firth, Nicole Kidman, Stellan Skarsgård, Jeremy Irvine, Hiroyuki Sanada

Πλοκή: Ο Έρικ, ένας πρώην αξιωματικός του Βρετανικού στρατού, έζησε ακραίες καταστάσεις σε ένα στρατόπεδο αιχμαλώτων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αρκετά χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με την Πάτι θα του αλλάξει τη ζωή… Όταν οι δυο τους μαθαίνουν, όμως, ότι ο Ιάπωνας αξιωματικός που βασάνισε τον Έρικ είναι ακόμη ζωντανός, θα βρεθούν μπροστά σε ανυπέρβλητα διλήμματα. Βασισμένο στο best-seller βιβλίο απομνημονευμάτων, το «The Railway Man».

3 μέρες διορία / 3 days to kill

Σκηνοθεσία: McG

Πρωταγωνιστούν: Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Amber Heard, Connie Nielsen, Richard Sammel

Πλοκή: Ένας πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών (Kevin Costner), με βεβαρημμένο ιστορικό, μαθαίνει πως πάσχει από θανατηφόρα ασθένεια και πως του μένει λίγος χρόνος ζωής. Υπό το σοκ της είδησης, αποφασίζει να αφήσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις ώστε να αφιερωθεί στην προσπάθειά του να επανασυνδεθεί με την οικογένειά του, και κυρίως με την κόρη του (Hailee Steinfeld), με τους οποίους για πολλά χρόνια συνειδητά κρατούσε σε απόσταση, για να μην τους θέσει σε κίνδυνο. Ο πράκτορας Ethan Runner θα βρεθεί μπροστά σε ένα δίλημμα, όταν η υπηρεσία του θα του προτείνει να αναλάβει μια τελευταία αποστολή με αντάλλαγμα πρόσβαση σε ένα πειραματικό φάρμακο που ίσως τον σώσει.

Ο απρόβλεπτος κος Σπίβετ / The Young and Prodigious T .S. Spivet

Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet   

Πρωταγωνιστούν: Kyle Catlett, Helena Bonham Carter, Judy Davis, Callum Keith Rennie, Niamh Wilson, Jakob Davies, Rick Mercer, Dominique Pinon, Julian Richings, Richard Jutras, Mairtin O’Carrigan, Michel Perron, Dawn Ford, Susan Glover, James Bradford

Πλοκή: Σε ένα απομονωμένο ράντσο, κάπου στις απέραντες κοιλάδες της Μοντάνα, ζει ο απρόβλεπτος κος Τ.Σ. Σπίβετ του τίτλου της ταινίας με την οικογένειά του. Ένα δεκάχρονο παιδί-θαύμα, με μοναδική έφεση και αγάπη για την επιστημονική έρευνα, τη χαρτογράφηση και τις εξεζητημένες εφευρέσεις. Η παράξενη συνύπαρξη των μελών της οικογένειας Σπίβετ, θα διαταραχθεί ξαφνικά, όταν ο Τ.Σ. λάβει ένα τηλεφώνημα με το πιο απίστευτο νέο της δεκάχρονης ζωής του: Το δημοφιλέστερο και πιο έγκυρο ίδρυμα τεχνολογίας στον πλανήτη, το περίφημο «Smithsonian» αποφάσισε να βραβεύσει μια από τις τελευταίες του σπουδαίες εφευρέσεις με το περιβόητο βραβείο «Baird»! Ποια είναι αυτή η εφεύρεση; Μα φυσικά η «Μηχανή Αέναης Κίνησης»!

Το 24ωρο μιας ξανθιάς / Walk of Shame

Σκηνοθεσία: Steven Brill

Πρωταγωνιστούν:  Elizabeth Banks, James Marsden, Gillian Jacobs

Πλοκή: Μια φιλόδοξη δημοσιογράφος από το Λος Άντζελες, μετά από μια σύντομη ερωτική περιπέτεια, λαμβάνει τηλεφωνικό μήνυμα από τον ατζέντη της ο οποίος της ανακοινώνει πως κατάφερε να πάρει τη δουλειά των ονείρων της υπό έναν όρο: θα πρέπει να συναντήσει το νέο της αφεντικό μέχρι τις 5 το ίδιο απόγευμα. Εύκολο ακούγεται, αλλά… πάντα υπάρχει και το αλλά! Απομονωμένη σε μια άγνωστη περιοχή, χωρίς χρήματα, τηλέφωνο, ή αυτοκίνητο, θα μπλεχτεί σε μια σειρά από ξεκαρδιστικές περιπέτειες.

38 μάρτυρες /  38 témoins

Σκηνοθεσία: Lucas Belvaux

Πρωταγωνιστούν: Yvan Attal, Sophie Quinton, Nicole Garcia, François Feroleto, Natacha Régnier, Patrick Descamps

Πλοκή: Μια νεαρή φοιτήτρια δολοφονείται άγρια έξω από ένα συγκρότημα διαμερισμάτων. Και οι 38 ένοικοι ισχυρίζονται ότι δεν άκουσαν τίποτα. Μέχρι που ένας απ’ αυτούς αποφασίζει να σπάσει τη σιωπή του… Γιατί οι γείτονες της άτυχης γυναίκας την άφησαν αβοήθητη; Γιατί έκρυψαν την αλήθεια; Εμπνευσμένος από τη διαβόητη υπόθεση της Κίτι Γκενοβέζε, που δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι της στη Νέα Υόρκη το 1964, ο Lucas Belvaux μεταφέρει τη δράση στο σήμερα και στο μουντό λιμάνι της Χάβρης.

Ο θυρωρός / Mientras Duermes

Σκηνοθεσία: Jaume Balagueró

Πρωταγωνιστούν: Luis Tosar, Marta Etura, Alberto San Juan 

Πλοκή: Ο Σέζαρ είναι θυρωρός σε ένα αρτ-νουβό συγκρότημα πολυκατοικιών στη Βαρκελώνη, που ενώ περνάει καθημερινά απαρατήρητος, γνωρίζει τα πάντα για όλους τους ένοικους. Ο Σέζαρ τα έχει με τον κόσμο, και ιδιαίτερα με τους ενοίκους που υποτίθεται πως βοηθάει. Τρέφεται από τον πόνο των άλλων, απολαμβάνει να σπέρνει τη δυστυχία και να τη βλέπει να μεγαλώνει. Το πρόσωπο που τον εμπιστεύεται περισσότερο είναι η όμορφη Κλάρα, μια νεαρή κοπέλα που βλέπει πάντα τη θετική πλευρά της ζωής, κάτι που εξοργίζει τον Σέζαρ, ο οποίος θα κάνει τα πάντα για να σβήσει αυτό το χαμόγελο από τα χείλη της. Ο Σέζαρ βρίσκει το τέλειο θύμα για να φτάσει στα άκρα.

https://www.youtube.com/watch?v=EypmdAKjZAU

Η σκύλα / La Chienne

Σκηνοθεσία: Jean Renoir

Πρωταγωνιστούν: Michel Simon, Georges Flamant, Janie Marèse

Πλοκή: Βρισκόμαστε στο 1931 και είναι η δεύτερη ταινία με ήχο του Ζαν Ρενουάρ. Ένας φιλήσυχος μεσήλικας, ο Μορίς Λεγκράντ, υπάλληλος τράπεζας, με χόμπι τη ζωγραφική, παντρεύτηκε την ευκατάστατη και ιδιότροπη χήρα Αντέλ για να… επιζήσει. 

Όταν γνωρίσει όμως μια νεαρή κοπέλα ελαφρών ηθών, τη Λουλού, θα γνωρίσει για πρώτη φορά και τον έρωτα. Μόνο που η Λουλού μαζί με τον σκληρό προστάτη της και εραστή της Ντεντέ τον εμπαίζει. Φτάνουν σε σημείο να πουλήσουν τους πίνακές του με την υπογραφή της κοπελιάς και να καρπωθούν τα χρήματα.

Όταν εμφανιστεί ο υποτιθέμενος νεκρός σύζυγος της συζύγου του, ο Μορίς θα μείνει ελεύθερος και θα αποφασίσει να ζήσει μια και καλή με την νεαρή. Τότε είναι που θα πιάσει στο κρεβάτι τη Λουλού με τον Ντεντέ και θα καταλάβει την πλεκτάνη. 

Αυτή η επίγνωση θα τον οδηγήσει στο έγκλημα. Από κει και έπειτα, η ζωή του οδηγείται στην κατάπτωση…