Στις αρχές του 20ου αιώνα ήταν γνωστός ως ο «Άσσος των Κατασκόπων». Ρωσοεβραίος τυχοδιώκτης, που κατάφερε από τη φτώχια να μπει στη βρετανική αριστοκρατία και να δουλέψει για την αγγλική κατασκοπεία.

Ωστόσο υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν ότι ο Sidney Reilly (ένα από τα πολλά ονόματά του, καθώς ήταν γνωστός και ως Pedro, Sidney Rosenblum, Sigmund Rosenblum, ενώ το κανονικό του όνομα πρέπει να ήταν Salomon Rosenblum!) ήταν κατάσκοπος για πολλές χώρες και είχε δουλέψει ακόμα και για τους Ρώσους.

Ήταν πολύγλωσσος (γνώριζε επτά γλώσσες), αγαπούσε την καλή ζωή, τον τζόγο και ήταν λάτρης του ωραίου φύλου. Παντρεύτηκε τρεις φορές και είχε αμέτρητες ερωμένες. Έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της Βρετανίας (με τα κόλπα του οδήγησε το Εργατικό Κόμμα στην ήττα το 1924), ενώ μια από τις αποστολές του ήταν η δολοφονία του Lenin.  

Το σίγουρο είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 1925, σοβιετικοί πράκτορες της OGPU, παριστάνοντας τους αντικαθεστωτικούς, τον κάλεσαν να επισκεφθεί τη Σοβιετική Ένωση για να οργανώσει ένα νέο αντάρτικο κατά του καθεστώτος. Τον παγίδευσαν μόλις πέρασε τα σύνορα και τον συνέλαβαν. Στις 6 Νοεμβρίου του 1925 εκτελέστηκε σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα.

Μέσα στα επόμενα χρόνια θα γίνει θρύλος. Ο Ian Fleming θα δανειστεί πολλά στοιχεία του χαρακτήρα του για τον δικό του πράκτορα James Bond, ενώ σήμερα θεωρείται ο πρώτος υπερ-κατάσκοπος όλων των εποχών!