Ο Λοΐζος Ξενόπουλος, διευθυντής προγράμματος του Mega κέρδισε τις εντυπώσεις των δημοσιογράφων στην χθεσινή παρουσίαση των νέων εκπομπών και σειρών του καναλιού. Αγχωμένος, μετρημένος, συμπαθής επομένως και όχι με ύφος που να αφήνει αποφορά «διευθυντίλας», μίλησε ειλικρινά, τόσο που δεν ήμασταν και μαθημένοι σε τέτοιες πόρτες. Ανάμεσα σε άλλα είπε πως το «Just the 2 of Us» ήταν αποτυχία! Γιατί; Διότι «κλήθηκαν μέσα σε δυο μήνες να τα έχουν όλα έτοιμα». Και προφανέστατα δεν μπόρεσαν! Κατά την εκτίμηση του μεγάλου καναλιού, έφταιξε η πρόχειρη σκηνοθεσία.

Ο κ. Ξενόπουλος από την επιτροπή, εξήρε τον Γιώργο Θεοφάνους, ο οποίος είναι και προσωπικός του φίλος όπως τόνισε, ενώ τα παιδιά τους κάνουν παρέα. Οι σχέσεις αυτές, ως είθισται στην ελληνική τηλεόραση και πραγματικότητα, είναι θεμελιώδεις για τις συνεργασίες. Έτσι, την εκτίμηση στο πρόσωπο του συνθέτη θα την δείξουν με την τοποθέτησή του σε επιτροπή τάλεντ σόου για παιδιά. Από τα υπόλοιπα μέλη, ο μεν Αρβανίτης έφυγε νωρίς -δεν θα σκηνοθετεί «Κλεμμένα Όνειρα», άλλα μόνο την «Δικαίωση»-, ο Κρατερός Κατσούλης είναι στον ΑΝΤ1 και η Ρούλα Κορομηλά στη σπιταρόνα της και σκασιλάρα της!

Φυσικά η Ζέτα Μακρυπούλια, δεν φταίει για το κανάλι. Και μπορεί ο κανόνας να είναι πως φταίει πάντα η παρουσίαση γιατί επωμίζεται την επιτυχία και την αποτυχία, για αυτό άλλωστε και πληρώνεται περισσότερο απ’ όλους τους άλλους σε μια εκπομπή, άλλα εδώ θα ήταν άδικο. Πήραν την πλέον φωτογενή, ευφυή, με χιούμορ και ζεστασιά παρουσιάστρια νέας γενιάς και την άφησαν να παλεύει σε μια σκηνή με την αδειοσύνη.

Είχαν κοτζάμ Κορομηλά καθισμένη σαν ασώματη κεφαλή και αναζητούσαν μονίμως τρίτο μέλος. Έβαλαν κάτι άσημους, με κάτι άλλους άσημους -πλην μετρημένων εξαιρέσεων- και έψαχνες να βρεις ποιος είναι ο τραγουδιστής και ποιος όχι! Έριχναν μαύρο στην οθόνη, χάνονταν ο ήχος, εμφανίζονταν κάτι καλώδια στο πρόσωπο της Μακρυπούλια, έδειχναν την πλάτη της Κορομηλά, δεν είχαν ένα μπαλέτο, ένα σκηνικό εύρημα, μια σκηνογραφική υπογράμμιση, μια αλλαγή στους φωτισμούς, γκανιάν από την αρχή παίχτες! Ε, ναι! Μετά από όλα αυτά, πώς να μην παραδεχτείς αποτυχία κύριε Ξενόπουλε μου; Τι να πεις; “Θρίαμβος, στην Ιστορία γραφτήκαμε”;

Στη δε Megaλη Φαλκονέρα της ψυχαγωγίας να προσθέσουμε και την πιο ανεκδιήγητη στιγμή της χρονιάς: Το διάγγελμα της νικήτριας Μιρέλλας Κουρεντή, στους νέους να έχουν όνειρα και να επιλέγουν επαναστατικά. Όλα αυτά ειπώθηκαν στο πλέον main stream κανάλι από νεαρή ηθοποιό που παίζει σε καλοστημένη σαπουνόπερα και όχι σε αβάν γκαρντ θίασο, για παράδειγμα, ανιχνεύοντας την πρωτοπορία.

Πώς, λοιπόν, να ξεχάσουμε και εμείς ως θεατές, πώς να ξεχάσετε και εσείς κύριε Ξενόπουλε μου; Άντε και με το νέο πρόγραμμα, καλή επιτυχία με τα πρόσωπα-σταθμό της Καμηλά και της Λασκαράκη! Η Κουρεντή λείπει, να καεί το πελεκούδι…