Και να ψάχνεις δύσκολα τη βρίσκεις. Χωμένη στο βάθος ενός διαδρόμου, ενός κεντρικού δρόμου της Κοπεγχάγης, ανάμεσα σε ένα ψιλικατζίδικο και ένα κατάστημα οπτικών. Εκεί βρίσκεται η έδρα μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες σπέρματος της Ευρώπης. Σε χώρους βαθειάς κατάψυξης υπάρχουν δεκάδες συσκευασίες κατεψυγμένου σπέρματος έτοιμες να αποσταλούν στις ανά τον κόσμο κλινικές γονιμότητας. Μπορεί η ευρωπαϊκή οικονομία να ταλαιπωρείται από την ύφεση, στη Δανία όμως οι τράπεζες σπέρματος ανθούν οικονομικά.
Η Βρετανία μη μπορώντας να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση σπέρματος στράφηκε στην Δανία. Οι αιτίες είναι, οι πολλές ανύπανδρες γυναίκες που επιθυμούν παιδί, τα αυξανόμενα αριθμητικά λεσβιακά ζευγάρια, τα ετερόφυλα ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας κ.α.
Υπάρχει σοβαρός και πολυεπίπεδος έλεγχος για τους δότες. Εκτός από την ποιότητα του σπέρματος του δότη ελέγχεται για γενετικά κληρονομούμενα νοσήματα, σεξουαλικά μεταδιδόμενες μολύνσεις και οικογενειακό ιατρικό ιστορικό. Όλες αυτές οι προϋποθέσεις έχουν σαν αποτέλεσμα μόνο το 5 τοις εκατό των δοτών να τηρούν απόλυτα αυτές .
Οι πληροφορίες που παρέχονται πολλές φορές φθάνουν να είναι πολύ λεπτομερείς. Μαθαίνεις στοιχεία της προσωπικότητας του δότη, συνήθειες, χόμπι, αγαπημένες ταινίες, αγαπημένα φαγητά, μουσικές προτιμήσεις, ακόμα και φωτογραφίες της παιδικής του ηλικίας. Δεν επιτρέπονται σύγχρονες φωτογραφίες, το πραγματικό όνομα του δότη ή στοιχεία επικοινωνίας.
Διατηρείται αρχείο ονομάτων των δοτών ώστε όταν ενηλικιωθεί το παιδί και θέλει να αναζητήσει τον φυσικό του γονέα να υπάρχει τρόπος να τον βρει. Κάθε δότης δίνει περίπου για 25 παιδιά σπέρμα αν και αρκετές φορές αυτό καταστρατηγείται.