Όλα έδειχναν έτοιμα. Έως και… ύποπτα σίγουρα έμοιαζαν τα σενάρια για το ενδεχόμενο επιστροφής του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Όπως, όμως, διαβάσατε χθες εδώ, όταν στη μέση υπάρχει το χρήμα, ξεχνιούνται οι αγάπες, τα λουλούδια και όλα τα συναφή.

Οι Πράσινοι, λοιπόν, διεμήνυσαν στον Καραγκούνη ότι δεν μπορούν να τον υπολογίζουν. Αυτό, με εντολή Αλαφούζου σε πρώτη φάση και με στοιχεία… Καραγκούνη να κάθονται σαν το κερασάκι στην τούρτα. Μόνο που το γλυκό δεν είχε δέσει καλά, διότι η οικονομική διαφορά που υφίσταντο από τότε που χώρισαν οι δρόμοι των δύο πλευρών, δεν γεφυρώθηκε ποτέ.

Η πλευρά του παίκτη ισχυρίζεται ότι τα οφειλόμενα είναι γύρω στις 800.000 ευρώ, με τη διοίκηση να «δικαιολογεί» 500.000 και κάτι. Μιλάμε για μια διαφορά περί τα 300 καφετιά, οπότε γίνεται αντιληπτός ο βαθμός δυσκολίας επανένωσης και πόσο μάλλον στις μέρες μας.
Από την άλλη πλευρά, ο ιστορικός αρχηγός ήθελε να γυρίσει, αλλά δε μπορούσε να πέσει πολύ, τη στιγμή που η πλευρά Αλαφούζου δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ποτέ τη διάψευση από τον 37χρονο σήμερα χαφ, στην υπόθεση Νταμπίζα. Αν θυμάστε, ο Αλαφούζος είχε πει για να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ότι ο Νίκος Νταμπίζας προτάθηκε στο Τριφύλλι από τον Πυργιώτη μέσο, με τον οποίο είναι κουμπάροι. Πριν αλέκτωρ λαλήσει, ήρθε η διάψευση από το Φούλαμ και ο «Κάρα» δήλωσε ότι δεν έχει σχέση με το θέμα. 

Αυτό έπεσε βαρύ στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, ο οποίος -είναι η αλήθεια- είχε δώσει το στίγμα του στην υπόθεση Καραγκούνη στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της Θύρας 13. «Μπορεί να βοηθήσει σε ειδικά ματς και υπό ειδικές συνθήκες» είχε πει ο Αλαφούζος ρίχνοντας το μπαλάκι στο γήπεδο του προπονητή.

Ο «τυπάρας» βεβαίως δεν είναι από εκείνους που θα περιοριστούν σε ρόλο κομπάρσου και μάλιστα χωρίς να έχει εισπράξει αυτά που θεωρεί ότι του οφείλονται. Όσο και να προσπάθησε ο Νταμπίζας και ο Αναστασίου από δίπλα να κρατήσουν ζεστές τις δύο πλευρές και να τις κάνουν να σκεφτούν μόνο θετικά λέγοντας ουσιαστικά «περασμένα-ξεχασμένα», δεν τα κατάφεραν.

Ο Παναθηναϊκός θα ενισχυθεί με πιο νέο ποδοσφαιριστή και ο Καραγκούνης έχει προτάσεις από Αυστραλία και Αμερική.