Ο Άνχελ Ντι Μαρία είναι Αργεντίνος ποδοσφαιριστής. Και μαέστρο της μπάλας να τον πεις, δε θα πέσεις πολύ έξω. Μέσι δεν τον λες βέβαια, αλλά παιχτούρα από αυτούς που η Ρεάλ Μαδρίτης αδειάζει μια καραβιά λεφτά, ή από δαύτους που σώζονται μέχρι τώρα -μαζί με τον Λίο- από το ναυάγιο της Αργεντινής στο Μουντιάλ, του ‘το χεις.

Έτσι έγινε και την Τρίτη το βράδυ. Η Αργεντινή είχε ιδρώσει κάτω απ’ τον βραζιλιάνικο ήλιο να περάσει την Ελβετία, μέχρι που ο Μέσι ξεκίνησε την κούρσα. Τράβηξε τις μισές «σοκολάτες» πάνω του, πάσαρε στον Ντι Μαρία κι αυτός γλύκανε όλη τη χώρα του που ξεροστάλιαζε στις πλατείες του Μπουένος Άιρες και των άλλων πόλεων.

Πίσω από τον winger της βασίλισσας, όμως, βρίσκεται μια ιστορία από αυτές που λυγίζουν και τον χειρότερο κάφρο. Από αυτές που αν τις ξέρεις, καταλαβαίνεις και χειροκροτείς κάθε φορά που ο Άνχελ Ντι Μαρία αφιερώνει στον άγγελο της ζωής του, την κορούλα του. Τη Μία και μοναδική του, την οποία κόντεψε να χάσει πριν από περίπου ένα χρόνο που ήρθε στον κόσμο (του).

Πέρυσι, λοιπόν, τον Απρίλιο η σύζυγος του Άνχελ, Τζορτζελίνα, έμπαινε στο μαιευτήριο. Δεν επρόκειτο, όμως, για μια «συνηθισμένη» και στην μέρα της γέννα. Ο μικρός άγγελος είχε αποφασίσει να έρθει τρεις ολόκληρους μήνες πριν από την… ώρα του. Η Μία γεννήθηκε στους έξι μήνες με ελάχιστες πιθανότητες να ζήσει. Παρόλα αυτά βγήκε νικήτρια σαν τον πατέρα της, ο οποίος κάθε πρωί και κάθε βράδυ, επί δύο μήνες, μαζί με την Τζορτζελίνα πήγαιναν στο μαιευτήριο που νοσηλευόταν για να την καλημερίσουν και να την καληνυχτίσουν.

Αυτό ήταν πολύ σκληρό, όπως θα περιγράψει η μητέρα του παιδιού: «Δύο μήνες στην εντατική. Κανείς εκτός από τον μπαμπά σου κι εμένα -θα γράψει σε ένα γράμμα της- δεν ξέρει τι πόνο μας προκαλούσε να σε βλέπουμε με καλώδια και συσκευές. Τίποτα δεν ήταν πιο στενάχωρο. Τα δάκρυα μούσκευαν το μαξιλάρι μου κάθε βράδυ, είχα διαρκώς ένα κόμπο στο λαιμό μου. Ανυπομονούσα να σε έχω στη ζωή μου. Ακόμα και ο παππούς σου, ο αγαπημένος μου μπαμπάς, σε πρόσεχε 24 ώρες την ημέρα στο νοσοκομείο».

Τελικά όλα πήγαν καλά. Μόνο ο παππούς δεν τα κατάφερε και 13 μόλις μέρες μετά την γέννηση της Μία, έφυγε από τη ζωή. Δεν άντεξε. Η εγγονή του, όμως, είναι σήμερα μια χαρά, υγιέστατη, ορεξάτη για ζωή και «μας έμαθε πως το πιο δύσκολο πράγμα μπορεί να γίνει εύκολο», όπως θα πει ο Άνχελ Ντι Μαρία.