Αλλαγή φρουράς στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Αλλαγή φρουράς όχι μόνο στον πάγκο με την έλευση του Κλαούντιο Ρανιέρι στη θέση του Φερνάντο Σάντος που δεν έφτασε σε συμφωνία με την ΕΠΟ για ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά και στην αρχηγία εντός του γηπέδου την ώρα του αγώνα. Ακόμη δεν είναι ξεκαθαρισμένο ποιος θα φορέσει στο μπράτσο το περιβραχιόνιο του Γιώργου Καραγκούνη που οδεύει για τα 38, οι γνωρίζοντες ωστόσο βλέπουν σε «καθημερινή» βάση δύο ποδοσφαιριστές από την άμυνα να έχουν αρχηγικό ρόλο τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια.

Αυτοί είναι ο παλιός Βασίλης Τοροσίδης, που βρίσκεται στο 30ο έτος της ηλικίας του και μπροστά του έχει -τουλάχιστον- το Euro του 2016, και ο κατά πολύ νεότερός του Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός της Ντόρτμουντ επιδεικνύει παροιμιώδη αγωνιστική εξέλιξη και ανάλογη ωριμότητα στη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται από όλους αρχηγική.