Τα βλέπεις στα πρωινά καθημερινά και δεν το πιστεύεις! Θα μου πεις και συ φίλε διανοούμενε, και με το δίκιο σου, γιατί παραπονιέμαι και βλέπω  τηλεόραση, αντί να μελετήσω τα άπαντα του καταξιωμένου συγγραφέα Μάκη Δελαπόρτα, που στέκουν απέναντι και με θωρούν βουβά και μόνα; Κατά πρώτον δεν παραπονιέμαι και περνάω υπέροχα. Έπειτα είναι και η μητέρα όλη μέρα στην πολυθρόνα. Τι να δεί; Ντοκιμαντέρ, πώς βρίσκει γκόμενα ο αλιγάτορας;  Δεν την ενδιαφέρει ο συγκεκριμένος γιατί είναι οργισμένη που της έκοψαν το ΕΚΑΣ!

«Σαν βόμβα έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία», τονίζει με θέρμη η ρεπόρτερ, η είδηση ότι στα ονόματα που έπεσαν για το πρωινό του MEGA, συμπεριλαμβάνεται και η Τέτα, η οποία αν δε με απατά η μόρφωσή μου είναι στο μανικιούρ-πεντικιούρ-πετσάκια. Επίσης, συνεχίζω, «σαν βόμβα έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία», -ούτε Λωρίδα της Γάζας να ήτανε!- η είδηση ότι η Κατερίνα Καινούργιου δεν θα πάει στα γενέθλια της Ηλιάκη, γιατί οι καταξιωμένες μεταξύ τους είναι τσακωμένες. Στην επόμενη ώρα αρχίζει η επεξεργασία και εκτεταμένο ρεπορτάζ, ότι  η δεύτερη επειδή έσκασε από την ζήλεια της γιατί η ψηλή άρπαξε δική της εκπομπή δεν έστειλε πρόσκληση.

«Επικοινωνήσαμε με το περιβάλλον της Ηλιάκη», συνεχίζει η ίδια ρεπόρτερ, αλλά με περισσότερο ζήλο, «όμως στάθηκε αδύνατον να διασταυρώσουμε την πληροφορία». Ποια είναι αυτή η Ηλιάκη που έχει και χώρο και περιβάλλον; Και ορθά διερωτάται η Αλεξάνδρα Τσόλκα, «αυτό το περιβάλλον πού το παίρνεις και σε ενημερώνει»; Άντε και του τηλεφώνησες. Σου απαντάει με την πρώτη;

Βλέπω καθημερινά κοριτσάκια που τα βαφτίζουν διάσημα και τραγουδάνε μονίμως πάνω σε μια νότα. Όπως έλεγε παλιά ένας σπουδαίος δημιουργός, ούτε στα μαύρα πλήκτρα σε πιάνω ούτε στα άσπρα. Αν -ο μη γένοιτο!- βρεθεί καμιά δίεση στο δρόμο τους, δεν πτοούνται. Συνεχίζουν ακάθεκτες να πατάνε την ίδια νότα, την γνωστή ως νότα των Βεδουίνων.

Η Κατερίνα Καινούργιου σε εκπομπή ενημερώνει το κοινό ότι το κανάλι κάνει κάστινγκ για να βρει νέους ανθρώπους για να πλαισιώσουν την ομάδα. «Γιέ μου πού πας»; Ρωτάει η δόλια η μάνα και ενώ η αναμενόμενη και προτιμότερη απάντηση είναι «Μάνα θα πάω στα καράβια αλλά αυτός χωρίς αιδώ λέει «Θα πάω στην Καινούργιου». Η Στικούδη μπροστά στις κάμερες ευχαριστεί την ομάδα της, η οποία νυχθημερόν εργάζεται για την εικόνα της και μαζιί προσπαθούν για το καλύτερο.

Τι δουλειά κάνεις; Είμαι στο team της Στικούδη. Καταραμένη φτώχεια, σκέφτομαι εγώ, που είμαι και καλός άνθρωπος, όμως σκέφτομαι και τον πατέρα, ο οποίος βάλε τι στερήσεις πέρασε για φροντιστήρια σε πανελλήνιες και αγγλικά στου Στρατηγάκη. Το καλύτερο το διάβασα σε post: «Αν έχεις καταστραφεί και η ζωή σου έχει έρθει τα πάνω κάτω, υπάρχει ελπίδα. Σκέψου ότι κάποιος κάνει δεύτερη φωνή στην Στικούδη».