Το iphone  είναι ένα επικοινωνιακό “πολιμίξερ” φετίχ, με άψογο design και εύκολο στην χρήση. Όλα τα πράγματα όμως, έχουν τα θετικά τους έχουν και τα αρνητικά τους. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το αρνητικό είναι ότι επιτήδειοι έχουν βρει ένα νέο κόλπο για να σου κλέψουν τον προσωπικό σου κωδικό και να έχουν πρόσβαση στο κινητό σου.  Με τη διάφορα ότι σε αντίθεση με τις υπόλοιπες συσκευές κινητών, η γνωστοποίηση του pin του iphone σου σε κάποιον του δίνει πρόσβαση στο περιεχόμενο του από τη δική σου συμβατή με αυτό, συσκευή.

Ο τρόπος λήψης του pin είναι πολύ απλός και στηρίζεται στην βιντεοσκόπηση του ανυποψίαστου χρήστη την ώρα που βάζει τον κωδικό του και μέσα από τις κινήσεις που κάνει με τα δάχτυλά του, οι πιθανοί κλέφτες αντιλαμβάνονται τον μυστικό του αριθμό.

Όπως αναφέρει η Huffington Post, αυτό μπορεί να γίνει με την χρήση των καμερών από τα κοινά smartphones, iPhone, και του Google Glass.

Το εντυπωσιακό και ταυτόχρονα τρομακτικό της υπόθεσης είναι ότι δεν χρειάζεται ο χρήστης με τον επιτήδειο να βρίσκονται δίπλα δίπλα. Η υποκλοπή μπορεί να γίνει από απόσταση σε ποσοστά που αγγίζουν το 80% αλλά και 95%.

Για αυτό τα μάτια σου 14, όταν βάζεις τον προσωπικό σου κώδικα και είσαι μέσα σε πολύ κόσμο. Ο Μεγάλος Αδελφός που ούτω άλλως σε παρακολουθεί μπορεί να βρίσκεται δίπλα σου