Λεφτά έχουν πολλοί, κότερα επίσης πολλοί, από μετρίου μεγέθους έως και θηριώδους. Το να έχει ιδιωτικό νησί όμως κάποιος, όπως και να το κάνεις, του δίνει έναν άλλο αέρα, του δημιουργεί ένα άλλο status και ας στοιχίζει πολλές φορές ένα κότερο πολλαπλάσια λεφτά από ότι ένα νησί.

Το είχαν καταλάβει αυτό και δικοί μας, κατά κύριο λόγο εφοπλιστές, αλλά και επιχειρηματίες και  από τα μέσα του προηγουμένου αιώνα είχαν  προχωρήσει σε τέτοιου είδους  αγορές.

Έτσι ο Νιάρχος είχε πάρει την Σπετσοπούλα, ο Ωνάσης το Σκορπιό, ο Τσάκος την Άτοκο. Αλλά και αλλοδαποί έχουν μπει σε αυτό τον χορό, όπως ο εμίρης του Κατάρ που αγόρασε την Οξειά και οι φήμες μιλάνε ότι αγόρασε και 5-6 ακόμα παρακείμενα νησάκια. Ή ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Ριμπολόβλεφ, ο οποίος εξαγόρασε από την Αθηνά Ρουσέλ-Ωνάση τον Σκορπιό. 

Ο Σκορπιός

Αγοράστηκε το 1955 από τον Αριστοτέλη Ωνάση (το πήρε από τους αδελφούς Μαυροειδή). Έκτασης 800 στρεμμάτων, ο Ωνάσης δεν λυπήθηκε τα χρήματα  και το μετέτρεψε σε επίγειο παράδεισο από πάσης πλευράς.

 

Η Σπετσοπούλα

Καταπράσινη και πανέμορφη, δίπλα από τις Σπέτσες στο Σαρωνικό κόλπο. Το νησί αγοράστηκε το 1965 από τον εφοπλιστή Σταύρο Νιάρχο. Αγοράστηκε στο αστρονομικό για την εποχή ποσό των 150.000 δολαρίων.

 

Η Σκυροπούλα

Πρώτης ιδιοκτησίας του Ναυάρχου Αντωνιάδη, έκτασης 4.200 στρεμμάτων, αγοράστηκε από τον Στέλιο Χατζηιωάννου αντί του ποσού των 6.000.000 δολαρίων. Βρίσκετε στις Σποράδες, απέναντι από την Σκύρο, πανέμορφη με υπέροχες ακρογιαλιές.

 

Το Ρευματονησί

Ιδιοκτησία της οικογένειας Γουλανδρή, με αξέχαστη οικοδέσποινα την αείμνηστο Ντόλυ Γουλανδρή. Μικρό νησί έκτασης 300 στεμμάτων, κοντά στην Αντίπαρο. Επί των ημερών της παρήλασαν από το νησί μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών.

 

Άλλα ιδιόκτητα νησιά είναι, το Χριστιανή κοντά στην Σαντορίνη της οικογένειας Νομικού, η Δοκός κοντά στην Ύδρα ιδιοκτησίας του Πέτρου Γουλανδρή κ.ά.

Προς πώληση υπάρχουν και πολλά άλλα νησιά όπως: το Μόδι στον Κορινθιακό προς 1,5 εκ. δολ., το Δουλίχιο στο Ιόνιο προς 50 εκ. δολ., η Καρδιώτισσα στη Σίκινο προς 8 εκ. δολ., ο Πάτροκλος κοντά στην Αττική και λόγω αυτού του πλεονεκτήματος  το τίμημα φθάνει στα 186 εκ. δολ. και άλλα νησιά σε διάφορες τιμές.