Το piercing είναι μία νεανική μόδα η οποία για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχε γίνει τάση. Μετά έγινε παράταση. Αγόρια, κορίτσια, ζητούσαν από τους ειδικούς στα studio, να τους κάνουν piercing παντού. Από τις ρώγες του στήθους, στα γεννητικά όργανα, στο πρόσωπο (γλώσσα, φρύδια, μύτη, μάγουλα) και στον αφαλό. Το τελευταίο το συνήθισε το μάτι μας, καθώς ένα μεγάλο μέρος των κοριτσιών έτρεχαν να κάνουν τρύπες και να διακοσμήσουν τον αφαλό τους με διάφορα διαμαντάκια, σε όλα τα χρώματα. Αυτό με το σκουλαρίκι στο πέος εμένα τουλάχιστον με ξεπερνάει αλλά δεν ασκώ κριτική στο τι ζόρι ο άλλος τραβάει. Τι συμβαίνει όμως όταν η μόδα, γίνει εμμονή; Το αποτέλεσμα μπορεί να χαρακτηριστεί ακόμη κι ως μακάβριο.

Ο Joel Miggler είναι 23 ετών και κατάγεται από το Kussaberg της Γερμανίας. Από τα 13 του χρόνια, άρχισε να πειραματίζεται με το σώμα του, κάνοντας διάφορες τροποποιήσεις σε αυτό. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει 27 διαφορετικά piercing, 6 τατουάζ, κι ένα εμφύτευμα.

Η εμμονή του ξεκίνησε από την στιγμή που έκανε το πρώτο piercing στα αυτιά του και συνεχίστηκε για πολλά χρόνια. Έχει δύο τεράστιες τρύπες 36 χιλιοστών στα μάγουλά του κι η εικόνα του θυμίζει ζόμπι από ταινία τρόμου.

Ναι, η παραπάνω φωτογραφία είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε. Όταν ο Joel θέλει να βγάλει γλώσσα, τη βγάζει από το τρύπιο του μάγουλο.

Παρά όμως το εξεζητημένο look του, επιμένει ότι αυτά δεν έχουν επηρεάσει την καθημερινή του ζωή. Ακόμη και στο φαγητό, φροντίζει να τρώει μικρές μπουκιές για να μην γίνει κάποιο ατύχημα.

 

Όταν τον κοιτούν οι άνθρωποι στον κόσμο δεν τον κατακρίνουν.

«Όταν περπατάω στο δρόμο οι άνθρωποι με κοιτάζουν και με ρωτούν για τα ΄κοσμήματά΄μου. Διακρίσεις και ρατσιμό δέχομαι κυρίως από τα social media»

Αυτό που έχει σημασία για εκείνον είναι να τον δέχονται όπως είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Κι ο ψυχίατρός του;