Την έλεγαν Μέρι Πίντσοτ Μέγιερ. Σταμπιλαρισμένα ερωμένη του JFK και μετά δολοφονημένη. Από πυροβολισμό μέρα μεσημέρι στις 12 Οκτωβρίου του 1964, υποτίθεται από τον εργάτη Ρέι Κραμπ Τζούνιορ. Πρόσφατα ο συγγραφέας Πίτερ Τζάνεϊ έγραψε ένα βιβλίο με τον μάλλον όχι και πολύ σύντομο τίτλο «Το Μωσαϊκό της Μέρι – Η συνομωσία της CIA να δολοφονήσει τον Κένεντι, την Μέρι Πίντσοτ Μέγιερ και τον όραμα τους για παγκόσμια  ειρήνη».

Τώρα για να είμαι και ειλικρινής πρέπει να σου πω ότι δεν καταλαβαίνω πως ένα παθιασμένο γαμησιάτικο φέρνει την παγκόσμια ειρήνη. Αλλά το ξεπερνάω για χάρη του ρεπορτάζ.

Η ερωτική σχέση της Μέρι  με τον Κένεντι ήταν ένα γνωστό «μυστικό» στους κύκλους της Ουάσιγκτον. Μετά μάλλον σταμάτησε να είναι μυστικό (όπως και οι άλλες περιπέτειες του Κένεντι) και η ζωντοχήρα Μέρι (είχε χωρίσει στα 38 της από τον πράκτορα της CIA Κορντ Μέγιερ το 1958) έφαγε το κεφάλι της.

Αισιόδοξο το μήνυμα του ότι ακόμα και ο πιο ανεξέλεγκτος σεξουαλικά και γοητευτικός πρόεδρος των Η.Π.Α. υποκλίθηκε μπροστά σε μια 40άρα. Άσχημη η συνέχεια όμως. Ειδικά όταν υπάρχουν πολλά κρυμμένα μυστικά που ενώ δημοσιεύτηκαν, θάφτηκαν με διακριτικότητα. Όπως το βιβλίο της δημοσιογράφου Νίνα Mπούρλι με τίτλο «Μια εντελώς μυστήρια γυναίκα: «Η ζωή και η ανεξιχνίαστη δολοφονία της προεδρικής ερωμένης Μέρι Μέγιερ» (άλλος ένας σύντομος τίτλος).

Ή η στενή φιλία και οι συχνές επισκέψεις της Μέγιερ στα γραφεία του Τίμοθι Λίρι. Του ανθρώπου που «νομιμοποίησε» πανεπιστημιακά τη χρήση του LSD ως «ανοιχτήρι της συνείδησης». Όλα αυτά καταγράφονται με λεπτομέρειες στο βιβλίο του Τζάνεϊ αλλά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε συνεντεύξεις που ο Λίρι έδωσε στον δημοσιογράφο Λίο Νταμόρ που αυτοκτόνησε το 1995.

Η θεωρία του Τζέινι είναι πως η Μέγιερ κι ο Κένεντι ήταν τρελά ερωτευμένοι και πειραματιζόντουσαν με τα όρια της συνείδησης τους μέσα από τη χρήση LSD. Στο καζάνι μπαίνει και το ότι η Μέγιερ υποτίθεται πως ήταν ορκισμένη πασιφίστρια που επηρέαζε τον Κένεντι όσον αφορά τον «Ψυχρό Πόλεμο». Σύμφωνα με τον Τζέινι, οι ίδιοι που δολοφόνησαν τον Κένεντι, βλέποντας τον σαν ένα επικίνδυνο εχθρό έτοιμο να ελέγξει τα βρώμικα κιτάπια της CIA είναι και αυτοί που δρομολόγησαν τη δολοφονία της Μέγιερ λόγω της επιρροής της στον πρόεδρο.

Πάντα σύμφωνα με τον Τζέινι, αυτός που σκότωσε τη Μέγιερ, δεν είναι ο Ρέι Κραμπ. Αλλά ένας υπολοχαγός του αμερικάνικου στρατού και σεσημασμένος εκτελεστής της CIA με το όνομα Ουίλιαμ Μίτσελ. Επειδή η Μέγιερ μετά τη δολοφονία του Κένεντι και με την πρόσβαση που είχε στα αρχεία του, είχε αρχίσει να συγκεντρώνει επικίνδυνα στοιχεία γύρω από το πώς οργανώθηκε ο θάνατος του.

Δυστυχώς για την Μέγιερ δεν ήταν σταρ σαν την Μέριλιν Μονρό που επίσης πιτσικουλιαζότανε με τον πρόεδρο και υποτίθεται πως αυυτοκτόνησε. Δυστυχώς για τον αμερικάνικο στρουθοκαμηλισμό, το “δημοκρατικό σύστημά τους, βρωμάει περισσότερο κι από τη χωματερή στο Καματερό. Ευτυχώς για μένα που γράφω κι εσάς που με διαβάζετε, ιστορίες να έχουμε να γράφουμε. Μήπως όμως όλοι μας, να σκεφτούμε και κάτι παραπάνω;