Η γυναίκα είναι το ωραίο φύλο και για κάποιους το αδύναμο. Από την παιδική της ηλικία ακούει τα εξής από τους γονείς και το φιλικό της περιβάλλον: «Πόσο όμορφη είσαι», «Αυτά τα πράγματα δεν είναι για τα κορίτσια», «Ο αδελφός σου μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό που θέλεις να κάνεις».

Τα κοινωνικά στερεότυπα θέλουν τον άντρα δυναμικό που πετυχαίνει όλους τους στόχους στη ζωή του. Οι περισσότεροι επιστήμονες είναι άντρες. Κι αυτοί είναι υπεύθυνοι για την πορεία (την επαγγελματική κυρίως) των γυναικών.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ, το 66% κοριτσιών λένε ότι στο δημοτικό ότι τους αρέσουν οι επιστήμες και τα μαθηματικά, αλλά μόνο το 18% του συνόλου των γυναικών σπουδάζουν και ακολουθούν στη ζωή τους κάτι αντίστοιχο.

Σύμφωνα με τη νέα διαφήμιση της Verizon τα κοινωνικά στερεότυπα, είναι υπεύθυνα για τις επιλογές των κοριτσιών καθώς από την παιδική τους ηλικία το μήνυμα που έχουν καταγεγραμμένο στον εγκέφαλό τους, είναι ότι ο άντρας τελικά τα καταφέρνει καλύτερα παντού. Οι γυναίκες  φροντίζουν τους άντρες, οι γυναίκες είναι το ωραίο φύλο αλλά κατά τα άλλα δεν είναι «ικανές» να ακολουθήσουν τον δρόμο των επιστημών.

Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες έχει πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι από την παιδική μέχρι την εφηβική του ηλικία. Δείτε το και θα καταλάβετε πολλά…

 
https://www.youtube.com/watch?v=XP3cyRRAfX0