Ένα ωραίο λευκό χαμόγελο κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις, αρκεί βέβαια να μην το παρακάνετε και να θυμίζει ασβεστωμένο τοίχο. Μπορεί να βλέπετε τους σταρ του Χόλιγουντ να φωτογραφίζονται «φορώντας» το πιο αστραφτερό πορσελάνινο χαμόγελό τους, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να τους μιμηθείτε. Μην ξεχνάτε ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι όλη την ημέρα μέσα στα φώτα. Εσείς αντιθέτως, είστε στο σπίτι σας, στο γραφείο σας, και στο τσακίρ κέφι στα πρώτα τραπέζια στα μπουζούκια. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, όταν σβήνουν τα φώτα το στόμα σας να φεγγοβολάει λες και είναι η πυγολαμπίδα.

Σίγουρα τα λευκά δόντια είναι ωραία και πάντα δίνουν έναν άλλον «αέρα» στο πρόσωπό σας, αλλά στην περίπτωση που αυτά ξεπερνούν το λευκό των ματιών σας, τότε χωρίς να το καταλαβαίνετε γίνεστε γελοίοι. Το blanco είναι για να σβήνουμε από το χαρτί τα λάθη μας κι όχι για να το απλώνουμε χωρίς φόβο και πολύ πάθος πάνω στην μασέλα μας. Το αφύσικο λευκό των δοντιών σε συνδυασμό με το μαύρισμα από το σολάριουμ, δεν σας κάνει σέξι. Είτε είστε άνδρας, είτε είστε γυναίκα. Κι άντε, στην δεύτερη περίπτωση συγχωρείται κάπως γιατί λες, ότι είναι και το όμορφο φύλο. Στην πρώτη όμως; Δεν είπαμε να αφήσετε τα δόντια σας κίτρινα. Μην μπερδεύεστε. Άλλο να κάνετε μία φορά λεύκανση, κι άλλο να κάνετε τα αδύνατα δυνατά για να αποκτήσουν τα δόντια σας το χρώμα του ασβέστη.

Για αυτό λοιπόν, επειδή η υπερβολή δεν είναι καλή σε κανέναν τομέα, προσέξτε μην το παρακάνετε. Αυτά που πρέπει να θυμάστε είναι τα εξής:

  • Η λεύκανση γίνεται κάθε δύο χρόνια.
  • Όταν την κάνετε, μην αρχίσετε να τρώτε τροφές που λευκαίνουν τα δόντια, ούτε φυσικά να προμηθεύεστε με σόδα.
  • Μην ζητάτε από τον οδοντίατρο να λευκαίνει τα δόντια σας περισσότερο από το λευκό των ματιών σας. Οτιδήποτε λευκό μπορεί να φαίνεται αφύσικο.