Το τουρνουά τένις του Wimbledon είναι το παλαιότερο και ένα από τα  τέσσερα τουρνουά που αποτελούν το Gran Slam. Έχει μεγάλη ιστορία, καθώς διεξήχθη για πρώτη φορά το 1877 και είναι το μοναδικό του Gran Slam που έχει κρατήσει το αρχικό του δάπεδο που είναι χορτάρι καθώς και την αρχική του τοποθεσία που είναι το All England Tennis Club. Η διάρκεια του είναι δύο εβδομάδες και αρχίζει στο τέλος Ιουνίου με καταληκτική ημέρα την πρώτη Κυριακή του Ιουλίου.

Αξιοσημείωτο γεγονός της σοβαρότητας και της αίγλης του, είναι ότι οι νόμοι και οι κανόνες που θεσπιστήκαν για το τένις  από την αρχή της διεξαγωγής του τουρνουά, ισχύουν, κατά κύριο λόγο, μέχρι και σήμερα. Ελάχιστες και μικρές αλλαγές έχουν γίνει κατά καιρούς, όπως το ύψος του φιλέ και των δοκαριών, η απόσταση της γραμμής του σέρβις από το κέντρο κ.α.

Παρά το κοινωνικό status της εποχής, πολύ νωρίς, το1884, άνοιξαν οι πύλες του στις γυναίκες. Το 1905 ξέφυγε των στενών Βρετανικών συνόρων και έγινε διεθνές με πρώτο αλλοδαπό νικητή την Αμερικανίδα May Sutton. Το 1913 δε πρωτοδιεξήχθη μεικτός αγώνας ανδρών-γυναικών. 

Οι ανά τα χρόνια διοργανωτές του τουρνουά απεδείκνυαν συνεχώς ότι ήθελαν να προηγούνται των όποιων μελλοντικών αναγκών. Έτσι το 1993 εκπόνησαν ένα σχέδιο πραγματοποίησης έργων που θα προέκυπταν ως αναγκαία στα επόμενα χρόνια. Αυτή η διαδικασία θα πραγματωνόταν σε τρία στάδια. Τα τελευταία έργα  της τρίτης φάσης ολοκληρώθηκαν τώρα, για να γίνει χρήση τους στο τουρνουά του 2014. Μεταξύ των έργων αυτών είναι, η επέκταση της χωρητικότητας του κεντρικού γηπέδου από 13.800 θεατές σε 15.000 και η κατασκευή πρωτοποριακής αναδιπλούμενης οροφής.