Κοίτα να δεις που θα γυρίσει ο τροχός και θα γαμ@@σει κι ο φτωχός. Όπου “φτωχός”, βάλε τον Έλληνα, δηλαδή εσένα φοβερέ και τρομερέ χρήστη του ηλεκτρονικού ναρκωτικού και όπου “τροχός” βάλε το Μουντιάλ και τα αποτελέσματα της Εθνικής.

Η οποία Εθνική ξεκίνησε με βαριά ήττα από την Κολομβία, συνέχισε με λευκή ισοπαλία κόντρα στην Ιαπωνία και τώρα, έτσι όπως κωλοφαρδίστικα της ήρθαν τα πράγματα, θέλει μια νίκη με μισό-0 απέναντι στην Ακτή Ελεφαντοστού και έφυγε για τις 16 καλύτερες ομάδες του κόσμου, αρκεί να χαλάσουν τα μηχανάκια από το Φούτζι.

Πώς φτάσαμε ως εδώ; Ο Κατσουράνης να ‘ναι καλά το παλικάρι που δικαίωσε τον προβοκάτορα. Πατήστε εδώ ρε να δείτε τι σας έλεγα για το ματσάκι. Χινάρι είπα, χικάρα ήρθε. Λέγαμε, λοιπόν, για τον Κατσουράνη. Να’ ναι καλά το παιδί που είδε την κόκκινη και πήρε τα πάνω της η ομάδα. Μην πω ότι μέχρι και επίτηδες το έκανε. Δεν ξέρω αν έχω τη μύγα που δε μπορώ να σκοτώσω, αλλά δεν μου είναι εύκολο να πιστέψω ότι μέσα σε 10 λεπτά έκανε το ίδιο μαρκάρισμα δύο φορές και μάλιστα μετά από κίτρινη κάρτα. 

Κάτι ήθελε να πει ο ποιητής σε στυλ “με κράξατε στην πρεμιέρα όλοι, θα κάνω την αυτοθυσία και θα το βουλώσετε τώρα”. Ας είναι. Δώσαμε όλοι τόπο στην οργή γιατί είδαμε την ομάδα να φτάνει στην πηγή. 

Μην το γελάτε καθόλου. Ο ελληνικός πάτος άνοιξε πάλι και μέχρι θανατικό έπεσε στους Αφρικάνους, με τα αδέλφια Τουρέ, δύο άτια δηλαδή της ομάδας, να χάνουν τον αδερφό τους από καρκίνο στα 28. 

Εκτός αυτού, η Ακτή δεν έχει την πιο… καθαρή εικόνα. Εχει τα προβληματάκια της και αν οι Έλληνες κάνουν αυτό που πρέπει, βλέπω στην Ομόνοια Τετάρτη πρωί κατά τις 2 να γίνεται παρέλαση τελειωμένων γραφικών που βλέπουν τον ποδοσφαιριστή σαν προέκταση του πέους τους.