Στις 8 Ιανουαρίου του 1935 γεννήθηκε ένας βασιλιάς. Όχι με στέμμα, σε θρόνο και παλάτια. Αλλά στη μουσική σκηνή. Ο Έλβις Πρίσλεϊ. Ξεκίνησε  τραγουδώντας μουσική rockabilly. Η μοναδική χροιά της φωνής του, τον έκανε ευέλικτο σε όλα τα είδη μουσικής. Κατάφερε να τα ερμηνεύει όλα με την ίδια επιτυχία.

Έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 75 άλμπουμ του ενώ υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισεκατομμύριο αντίτυπα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Ο βασιλιάς της «Ροκ εν Ρολ», τιμήθηκε με 14 υποψηφιότητες για βραβείο Γκράμι, εκ των οποίων τρεις φορές αναδείχθηκε νικητής.

 

Η μουσική ήταν ο έρωτάς του, το πάθος του κι η αγάπη του. Παρόλα αυτά όμως ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο. Εμφανίστηκε συνολικά σε 33 κινηματογραφικές ταινίες, χωρίς οι κριτικοί να είναι με το μέρος του, παρά τη μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.

Μετά το διαζύγιό του, ο «βασιλιάς» άρχισε να απομακρύνεται από το θρόνο του. Αφέθηκε, πήρε πολλά κιλά κι έδινε συνεχώς μάχη με την εξάρτησή του από τα φάρμακα. Παρά τα προβλήματα δεν το έβαλε κάτω και συνέχισε τις συναυλίες του. Το 1977 ήταν μία χρονολογία σταθμός. Πολλές συναυλίες ακυρώθηκαν ενώ το ηχητικό αποτέλεσμα στις υπόλοιπες ήταν κάτω του μετρίου. Η υγεία του ήταν πολύ κακή και καταλάβαινε ότι έφτανε στο τέλος του.

 

Στις 19 Ιουνίου του 1977, ο Πρίσλεϊ, κάνει την τελευταία του ζωντανή ηχογράφηση κατά τη διάρκεια της συναυλίας του στη Νεμπράσκα των ΗΠΑ, ενώ λίγες μέρες αργότερα, στις 26 Ιουνίου, έκανε και την τελευταία του ζωντανή εμφάνιση στην Ινδιανάπολη.

https://www.youtube.com/watch?v=sOH7agYrfYk