Κι ο Θεός έπλασε τη γυναίκα. Δεν ήταν μόνο η πρωταγωνίστρια της κλασικής ταινίας, αλλά κι η πρωταγωνίστρια στα όνειρα του κάθε άντρα επί δεκαετίες. Η Μπριζίτ Μπαρντό, που κατέκτησε δικαιολογημένα τον τίτλο του sex symbol, γνώρισε μεγάλη δόξα για πολλά χρόνια.

Η ομορφιά της ήταν μοναδική. Ένας συνδυασμός αγγέλου και προκλητικής λολίτας. Αυτό ήταν η θρυλική Μπεμπέ. Σαγήνευε όποιον την συναντούσε. Ακόμη και μέσα από την οθόνη, η Μπαρντό ήταν ένα πλάσμα που σε αναστάτωνε. Ήταν ο κρυφός πόθος του κάθε άντρα.

 

Η Γαλλία αρχίζει σιγά σιγά να ετοιμάζεται για τον εορτασμό των γενεθλίων της στις 28 Σεπτεμβρίου. Το άλλοτε σύμβολο του σεξ θα κλείσει τα 80 του χρόνια. Η Μπριζίτ Μπαρντό όμως δε φαίνεται ότι συγκινείται. Εξάλλου έχει γνωρίσει τόση δόξα στα νιάτα της που πλέον όλα αυτά της φαίνονται φαιδρά.

Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα  «La Repubblica», αποποιείται τα χρόνια της λάμψης της.

«Έδωσα την ομορφιά μου στους άνδρες. Τώρα θέλω να είμαι η νεράιδα των ζώων. Αν θα ξαναγεννιόμουν θα ήθελα να ήμουν ένα άγριο κι ελεύθερο άτι για να μπορώ να τρέχω μακριά από τους άνδρες».

 

 

Μία δήλωση που ξάφνιασε, που δεν περίμενε κανείς να ακούσει από το στόμα της Μπεμπέ. Τα έντονα χρόνια που έχει ζήσει στο παρελθόν, είναι απλά μία ανάμνηση για εκείνη. Όλο το ενδιαφέρον της το έχει ρίξει στα ζώα. Από το 1962 άρχισε να μάχεται για τα δικαιώματα και την προστασία τους. Αρκετοί ήταν εκείνοι που είπαν τότε ότι η Μπαρντό λόγω της υπερέκθεσης, δεν άντεξε κι αποσύρθηκε μετά από 21 χρόνια καριέρας.

Απομονώθηκε στη βίλα της στο Σεν Τροπέ και δόθηκε στους συνεχείς αγώνες. Το δώρο που θα ήθελε να πάρει από τη Γαλλία ενόψει των γενεθλίων της, όπως ανέφερε στην εφημερίδα, είναι να θεσπιστεί ένας νόμος που θα απαγορεύει την ευθανασία των ζώων.