Όχι ότι τα μικρόβια δεν υπάρχουν στη λεκάνη. Μια χαρά έχουν βρει το σπιτάκι τους και ο E Coli και ο στρεπτόκοκος. Έχουν όμως ένα βασικό εχθρό. Κι αυτό είναι το ενισχυμένο δέρμα του πισινού που λειτουργεί σαν ένα απόλυτα ασφαλές φράγμα απρόσκλητων εισβολέων σύμφωνα με τον ειδικό στις μολυσματικές νόσους Δρ.Γουίλιαμ Σάφνερ από το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ που λέει ξεκάθαρα, ότι “δεν πρόκειτα να κολλήσεις τίποτα από το κάθισμα της τουαλέτας”.

Ναι, οκ, είναι λογικό όταν βλέπεις μια λερωμένη τουαλέτα με πιτσιλιές και άλα μπιχλιμπίδια, να σου μπαίνει ο κακός δαίμονας μέσα σου όσον αφορά στο τι αυτές οι πιτσιλιές μπορεί να περιέχουν. Και η πρώτη σου κίνηση είναι συνήθως στα κοινόχρηστα αποχωρητήρια, να απλώσεις πάνω στη λεκάνη ένα ειδικό πλαστικό προστατευτικό ή χαρτιά τουαλέτας γύρω γύρω. Τσάμπα ο κόπος και περισσότερο δημιούργημα του μυαλού σου. Οκ, φυσικά ένα σκουπισματάκι της ‘επικίνδυνης’ περιοχής της λεκάνης, πριν τη χρησιμοποιήσεις, δεν κάνει κακό. Αλλά κυρίως για λόγους καθαριότητας και όχι υγείας.

Το δέρμα του πισινού σου είναι πολύ ισχυρό για να εμποδίσει οποιαδήποτε μετάδοση μικροβίων λέει ο ειδικός. Υπάρχει όμως ένα βασικό πράγμα που πρέπει να κάνεις πάντα όταν χρησιμοποιείς μια τουαλέτα. Ακόμα και τη δική σου στο σπίτι σου. Το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, όχι με κάτι ιδιαίτερο, απλό παραδοσιακό σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα.

Όπως αποκαλύπτει το παρακάτω βίντεο η πλατφόρμα που κόβεις τρόφιμα στην κουζίνα σου έχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια από μια λεκάνη. Και το σφουγγαράκι για το πλύσιμο των πιάτων, 200.000 φορές περισσότερα. Το παρακατω έξυπνα σχεδιασμένο βιντεάκι, είναι αποκαλυπτικό.