Οι νταβατζήδες και οι γνωστές 150 οικογένειες κάνουν κουμάντο στη χώρα με τους υποτακτικούς πολιτικούς. Ο Ελληνικός λαός πλήρωσε και πληρώνει με αίμα τις μίζες, τη διαφθορά και τη διαπλοκή της εξουσίας που μοίραζε τα δανεικά στις «εργολαβίες» των μεγαλοεπιχειρηματιών, των δήθεν αυτοδημιούργητων που όταν έσκασε η κρίση κρύφτηκαν σαν τα ποντίκια… Και τον λογαριασμό κλήθηκαν να τον πληρώσουν οι Έλληνες που τους ανέχτηκαν τα χρόνια της μεταπολίτευσης.

Κάθε φόρα μιλάμε για ένα τέλος εποχής, κυρίως για τους πολιτικούς, αλλά αυτοί με τη βοήθεια των νταβατζήδων καταφέρνουν και είναι εδώ και διαγκωνίζονται για το πως θα μας σώσουν. Και δεν σταματούν εδώ, θέλουν να μας κυβερνήσουν και τα επόμενα χρόνια, με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Η δημοκρατία, άλλωστε για αυτούς είναι κληρονομική…

Η εγχώρια και η ξένη διαπλοκή ποντάρει στα κουτσά άλογα της πολιτικής και κοιμάται ήσυχη για το μοίρασμα των ασημικών της χώρας.

Πολιτικοί και πολιτικές που ο λαός καταδίκασε και καταδικάζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρικολακιάζουν και στοιχειώνουν την χώρα. Κατεψυγμένοι πολιτικοί και απαξιωμένα κόμματα που αποδοκιμάστηκαν συνεχίζουν να κυβερνάνε και να υποκρίνονται ότι δεν έχει συμβεί τίποτα. Το πολιτικό σύστημα της χώρας δεν έχει κανένα σχέδιο παρά μόνο εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια. Και αυτό όχι για να σώσει τους πολίτες και τη χώρα αλλά για να διατηρηθεί στην εξουσία. Συνέχεια μας λένε για τις θυσίες των Ελλήνων αλλά δεν κάνουν τίποτα για αυτούς, μοναδικός στόχος τους είναι το γάντζωμα στην εξουσία και η διαιώνιση των προνομίων μίας μικρής κλίκας οικονομικών παραγόντων, οι οποίοι αποτελούν την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα.

Αυτή η κλίκα είναι αποφασισμένη να υπερασπίσει με κάθε μέσο τα οικονομικά της συμφέροντα και δεν ενδιαφέρεται καθόλου για το τι μπορεί να στοιχίσει αυτό στην οικονομία της χώρας. Τα όσα ακούγονται για δίκαιο φορολογικό σύστημα είναι παραμύθια γιατί αυτή η κλίκα το έφτιαξε ώστε να πληρώνουν οι πολλοί με τα λίγα για να γλυτώνουν οι λίγοι με τα πολλά. Αν έχουν άντερα από την κυβέρνηση και ο νέος Υπουργός Οικονομικών που έπλενε τουαλέτες στο Χάρβαρντ-πραγματικά συγκινήθηκα με το γλείψιμο και το σέρβις που κάνουν κάποιοι στον νέο τσάρο- ας βγάλουν τις λίστες με τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές που έχουν πληρώσει οι μεγαλοεργολάβοι και οι οικονομικοί νταβατζήδες της χώρας. Αυτοί θέλουν να διατηρήσουν άθικτο ένα φορολογικό σύστημα που τους ευνοεί, με αληθινά σκανδαλώδη τρόπο.

Αλήθεια ποιες είναι οι επενδύσεις των κερδών τους από τις δημόσιες συμβάσεις στον πρωτογενή τομέα της χώρας;  

Τα συμφέροντα των εφοπλιστών προστατεύονται επίσης με σκανδαλώδη τρόπο. Οι μισθοί των ναυτικών γυρίζουν στην Ελλάδα, αλλά οι εφοπλιστές ασφαλίζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους στις ξένες χώρες.

Κάθε επιχείρηση θα έπρεπε να πληρώνει μια σημαντική εισφορά στο κράτος, κάτω από την προστασία του οποίου λειτουργεί. Και αλήθεια πως φτιάχτηκαν οι πρώτοι εφοπλιστές; Μα φυσικά από τα «Λίμπερτι», τα οποία τους παραχώρησε η αμερικανική Ναυτική Αποστολή στο πλαίσιο βοήθειας του σχεδίου Μάρσαλ με την εγγύηση του ελληνικού κράτους.

Διαβάζουμε για αυτούς στις κοσμικές σελίδες για το πόσο  κομψοί κοσμοπολίτες είναι, για τους χλιδάτους γάμους των παιδιών τους και για τις βόλτες με μαγιό ή χωρίς από τις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και τη Μύκονο.

Αυτή η κάστα πολιτικών-οικονομικών παραγόντων της μεταπολίτευσης είναι πάντοτε πρόθυμοι, όταν πρόκειται να εξυπηρετήσουν τα αμερικάνικα ή Ρωσικά και Κινέζικα συμφέροντα αλλά όχι αυτά της πατρίδας τους. Κλεισμένοι στις βίλες τους με λόχο από υπηρέτες και σωματοφύλακες  με φίνα κρασιά και παλιά τυριά γνωρίζουν από τις ομορφιές της ζωής κοντά στη θάλασσα, καθώς και τις χαρές των αριστοκρατικών σπορ.

Η αντίθεση ανάμεσα στη ζωή αυτή και στα παιδιά που λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία, τις οικογενειακές τραγωδίες που προκαλεί η ανεργία, τη δυστυχία και την κατάθλιψη που γίνεται σαράκι και κατατρώγει το DNA των Ελλήνων.

Και επειδή βαρέθηκα να μας σώζουν ευρωπαϊκά απλώς θα γράψω ότι δεν έχουμε κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αυτό που έχουμε είναι μια ιεραρχία εγωιστών πολιτικών που τα δίνουν όλα στον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία και μέχρι εκεί, γιατί βγαίνουν τόσο διαβρωμένοι και διεφθαρμένοι ώστε δεν μπορούν αναπτύξουν στη συνέχεια καμία πολιτική για αυτήν την έρμη την πατρίδα…  

Σε ολόκληρη τη χώρα κυριαρχεί μία βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον-μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απαξίωση των πάντων. Οι άνθρωποι παρακολουθούν με αβεβαιότητα και φόβο, πολιτικούς, επιχειρηματίες και ξένα συμφέροντα να τεμαχίζουν και να ξεπουλάνε την Ελλάδα… 

Αχ Ελλάδα…