Η είδηση έσκασε σαν βόμβα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ ξύπνησε από το κώμα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, σε νοσοκομείο της Λωζάνης, σε απόσταση μόλις μισή ώρα από τη βίλα του.

Η βόμβα έσκασε στην Ελβετία και τα θραύσματά της έφτασαν σε όλο τον κόσμο. Το… ωστικό κύμα συγκρίνεται μόνο με εκείνο του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Βραζιλία και σύμφωνα με τους συναδέλφους που μεταδίδουν το κλίμα σε καθημερινή βάση από τη χώρα του καφέ, τη Δευτέρα η δημοτικότητα του Σουμάχερ, της ευχάριστης είδησης για την υγεία του, ξεπέρασε κατά πολύ ακόμη και το ίδιο το κορυφαίο ποδοσφαιρικό γεγονός.

Αυτός είναι ο Μίκαελ Σουμάχερ. Ο καλύτερος των καλύτερων, σε απόλυτους -τουλάχιστον- αριθμούς. Ο άνθρωπος που ανάγκασε το οπαδικό κίνημα της Formula 1 να τον συγκρίνει με τον μεγάλο Αϊρτόν Σένα. Ποιος από τους δύο υπήρξε ο καλύτερος, είναι άλλη και πολύ μεγάλη κουβέντα. Άλλα χαρίσματα είχε ο Βραζιλιάνος, άλλες αρετές είχε ο Γερμανός. 

Όπως και να έχει, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο μετά το ποδόσφαιρο, παίρνει άλλη μια καρό σημαία, αλλά όχι άλλον έναν αγώνα και μία επιπλέον νίκη. Ο Σούμι κερδίζει τον αγώνα της ζωής του, παίρνει τη νίκη από την ατυχία και την κακή στιγμή. Βγαίνει από την πιο δύσκολη στροφή της καριέρας του με το αμάξι στη θέση του και στη σωστή πορεία. Ούτε “μούτρα” του έχει πετάξει, ούτε ο “κώλος” είναι ανεξέλεγκτος.

Τι κι αν έχει χάσει 10 ή 20 κιλά; Τι κι αν δεν καταφέρει να οδηγήσει ξανά μονοθέσιο μέσα από το κόκπιτ; Ο Σουμάχερ, το όνομα του οποίου μπήκε στα χείλη ακόμα και ηλικιωμένων, ακόμα και επίδοξων οδηγών που πήγαιναν να εξεταστούν για το απλό δίπλωμα οδήγησης, έχει το πόδι κολλημένο στο πάτωμα. Και αυτή η κούρσα είναι δική του. Κράταγε για το τέλος τον ταχύτερο γύρο που του δίνει τον όγδοο τίτλο.