Οι γυναίκες υποτίθεται είναι το αδύναμο φύλο που η ευαισθησία ξεχειλίζει, οι άνδρες όμως, όπως φαίνεται, ρίχνουν μαύρο δάκρυ!

Φυσικά δεν ξυπνήσαμε μία μέρα το πρωί και βγάλαμε αυτό το συμπέρασμα. Προς Θεού μη μας περάσετε για τρελούς. Νευρολόγοι από τον οργανισμό έρευνας Mindlab International, κατέληξαν σε αυτό, μετά από νέα μελέτη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Οι επιστήμονες, μελέτησαν προσεχτικά 15 πατεράδες και 15 μητέρες για να καταγράψουν με ηλεκτρόδια τις αντιδράσεις του δέρματός τους σε μία σειρά βίντεο, τα οποία αφηγούνταν μία χαρούμενη, μία αστεία, μία συναρπαστική και μία συγκινητική ιστορία.

Τα αποτελέσματα ξάφνιασαν τους ερευνητές, όπως κι εμάς που τα διαβάσαμε. Ο άνδρας, έχει τη φήμη του σκληρού που έχει πάντα έναν ώμο διαθέσιμο για να στηριχτεί και να κλάψει πάνω σε αυτόν η γυναίκα. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι αυτό που λέμε, μην πιστεύετε τις φήμες γιατί η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική. Μάλλον ο άνδρας ψάχνει έναν ώμο να στηριχτεί και θα πρέπει να προμηθεύεται με ντουζίνες χαρτομάντηλα όταν πηγαίνει στο σινεμά με την αγαπημένη του για να δουν μία δραματική συγκινητική ταινία.

Αφού κάναμε μία μικρή παρένθεση, επιστρέφουμε στα συμπεράσματα της μελέτης. Οι επιστήμονες με έκπληξη διαπίστωσαν ότι στα τρία πρώτα βίντεο (χαρούμενη, αστεία, συναρπαστική ιστορία) τα συναισθήματα που ένιωθαν οι άντρες ήταν λίγο πιο έντονα από εκείνα των γυναικών. Στο τελευταίο μάλιστα βίντεο (συγκινητική ιστορία), η συναισθηματική φόρτιση ήταν διπλάσια από εκείνη του αδύναμου φύλου! Ο διευθυντής του Mindlab, έδωσε τη δική του εξήγηση με βάση τα συμπεράσματα αυτά.

«Τα στερεότυπα των φύλων θέλουν τους άντρες να είναι στωικοί και τις γυναίκες συναισθηματικές-απόψεις που ενισχύονται από τα media και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Τα αποτελέσματα όμως της μελέτης υποδηλώνουν ότι οι άντρες φορτίζονται συναισθηματικά όσο οι γυναίκες, μερικές φορές μάλιστα περισσότερο. Βέβαια είναι λιγότερο πρόθυμοι να παραδεχτούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους, γιατί εμποδίζουν οι προσδοκίες της κοινωνίας από αυτούς».

Μετά από αυτά μην σας κάνει εντύπωση εάν μετά από ένα χωρισμό που ο άντρας φαίνεται να το διασκεδάζει και να το παίζει σκληρός, πηγαίνει στο σπίτι και ξεσπάει σε δάκρυα πάνω στο μαξιλάρι. Τα φαινόμενα απατούν.