Το 8ωαράκι σε μία δουλειά γραφείου φαντάζει ιδανικό στις μέρες αυτές της άτιμης κρίσης. Και ποιος δε θα επιθυμούσε μία τέτοια θέση σε μία εταιρία, καθισμένος στην αναπαυτική του καρέκλα με το air condition να τον δροσίζει την στιγμή που οι θερμοκρασίες έξω αγγίζουν τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Το ωράριο 08.00-16.00 ή 09.00-17.00 έχει υπέρ τα οποία, μεταξύ μας είναι πολλά σε αντίθεση με το τρέξιμο μέσα στο λιοπύρι που πιθανότατα μπορεί να έχει κάποιος σε μία άλλη δουλειά. Κι όμως αυτήν την «ιδανική εικόνα» έρχεται να χαλάσει από την μία στιγμή στην άλλη ένα άρθρο του Bussiness Insider, που ανατρέπει όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα.

Φαινομενικά μία δουλειά γραφείου μοιάζει ακίνδυνη, σε βάθος χρόνου όμως «απειλεί» την υγεία! Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα, μετά από 10 χρόνια όσοι από εμάς δουλεύουμε τίμια για το ψωμάκι μας, καθισμένοι στο γραφείο μας, κινδυνεύουμε να γίνουμε υπέρβαροι, προδιαβητικοί και να εμφανίσουμε προβλήματα στα επινεφρίδια. Και πριν προλάβετε να πείτε: «Σιγά τώρα να μην συμβεί αυτό σε μένα», κάντε μία γρήγορη έρευνα γύρω σας και δείτε τους ανθρώπους που δουλεύουν στο δημόσιο για πολλά χρόνια. Η καθιστική δουλειά μπορεί να τους εξασφαλίζει έναν παχυλό-για τα σημερινά δεδομένα-μισθό, η εικόνα τους όμως άλλα «λέει». Έχουν κακή στάση σώματος, κι οι περισσότεροι από αυτούς διαμαρτύρονται συχνά πυκνά για πόνους στη μέση τους και στα χέρια τους. Δε λες δηλαδή ότι «χαίρουν άκρας υγείας»!

Από την άλλη βέβαια οι υπόλοιπες δουλειές απαιτούν τρέξιμο, δεν έχουν ωράριο κι έχουν αυξημένο άγχος που επίσης προκαλεί ακόμη πιο πολλά προβλήματα…

Όλα τα πράγματα τελικά στη ζωή έχουν τα υπέρ και τα κατά. Το θέμα είναι τι ταιριάζει στον καθένα από εμάς.